Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Διέρρευσαν νέα screenshots του επερχόμενου Bada 2.0.1 OS


Διέρρευσαν νέα screenshots του επερχόμενου Bada 2.0.1 OS
Να και κάτι ενδιαφέρον! Μία νέα έκδοση του γνωστού λειτουργικού Bada ετοιμάζεται από την Samsung, αλλά μέχρι και σήμερα δεν είχαμε ακούσει τίποτα γι' αυτήν.
Μπορείτε όμως τώρα να δείτε την πρώτη παρτίδα screenshots του Bada 2.0.1οι οποίες προέρχονται από μία Beta έκδοση του λειτουργικού που τρέχει σε έναSamsung Wave II (S8530)
Αν και είδαμε ήδη το Bada 2.0 σε δράση και συγκεκριμένα μία demo έκδοση στην έκθεση MWC 2011 τον Φεβρουάριο, τότε φαινόταν ίδιο με το Bada 1.0.
Προφανώς λοιπόν η Samsung αποφάσισε να αλλάξει λίγο το UI (περιβάλλον χρήστη) και έτσι να δώσει στους χρήστες την έκδοση 2.0.1 αντί της πρώτης.
Εκτός από την νέα εμφάνιση, η αρχική οθόνη κατά μία έννοια έχει αλλάξει - πλέον υπάρχουν μόνο 2 homescreens. Η πρώτη θα περιλαμβάνει τα widgets (σημειώνεται με ένα ορθογώνιο), ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει τις συντομεύσεις. Επίσης η πρώτη homescreen θα υποστηρίζει την κύλιση (scrolling), έτσι ώστε να μπορείτε να περιηγείτε εύκολα αλλά και να συμπεριλάβετε όλα τα αγαπημένα σας widgets.
Ακόμα τα εικονίδια έχουν αλλάξει και αυτά, έτσι ώστε να μπορούν να χωρέσουν πλέον τέσσερα από αυτά στην σειρά (με κάποια μικρή μείωση στο μέγεθος).
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα συγκεκριμένα screenshots προέρχονται από το Samsung S8530 Wave II, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι η νέα έκδοση του Bada (όταν γίνει διαθέσιμη) θα είναι συμβατή και με τις παλαιότερες συσκευές.
Τέλος, το σημαντικότερο είναι ότι η Samsung επιβεβαίωσε ότι τα παραπάνω screenshots είναι γνήσια, χωρίς όμως να κάνει κάποια περαιτέρω δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου