Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Το iPhone 4 η δημοφιλέστερη κάμερα στο Flickr


Ενώ το iPhone 4 υπήρξε το πλέον δημοφιλέςcamera phone για κάποιο διάστημα, τα νούμερα του Flickr δείχνουν πως το handset αποτελεί την πηγή των περισσότερων φωτογραφιών στοsite.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η λίστα με τις ακριβές κάμερες τις οποίες το iPhone… αφήνει πίσω του. Οι Canon EOS 5D MkIIEOS Digital Rebel XSi και η Nikon D90 έχουν οπισθοχωρήσει στην κατάταξη του Flickr, χάρη στο πόσο δημοφιλές είναι το iPhone 4.
Εάν το συγκρίνετε με άλλα smatphones στην ίδια κατάταξη, το iPhone 4 είναι σίγουρα κορυφαίο. Στην πραγματικότητα, η Aplle είναι τόσο κυρίαρχη στον χώρο, ώστε τα τέσσερα από τα πέντε smartphones που έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες στο Flickr είναι συσκευές iOS (iPhone 3G, 3GS, 4 και iPod), ενώ η μόνη Android συσκευή είναι το EVO 4G της HTC. Είναι να αναρωτιέται κανείς κατά πόσον οι κάτοχοι των συσκευών της Apple είναι τόσο δημιουργικοί ή η πληθώρα των Android συσκευών εξασθενίζει τα αποτελέσματα της πλατφόρμας;
Το iPhone 4 με την 5 megapixel κάμερά του έχει "σκαρφαλώσει" στα chartsαπό τότε που η Apple κυκλοφόρησε τη "θαυματουργή" συσκευή της τον προηγούμενο χρόνο. Εκτός από το να λαμβάνει ποιοτικές φωτογραφίες, έχει και τη δυνατότητα λήψης βίντεο 720p.


Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ένα iPhone κατακτά τις πρώτες θέσεις στα charts του Flickr. Το πρώτο iPhone της Apple βρέθηκε και αυτό στην πρώτη θέση πίσω στο 2008, παρά την 2 megapixel κάμερά του. Επίσης, το iPhone 3G κατέκτησε την κορυφή, και αυτό παρά την μικρών δυνατοτήτων κάμερά του.
Εάν σας αφήσαμε με την απορία τού γιατί είναι τόσο δημοφιλές το iPhone στο Flickr, η απάντηση μπορεί να είναι πολύ απλή: τελικά, η καλύτερη και πιο χρήσιμη κάμερα είναι πάντοτε αυτή που έχετε μαζί σας κάθε ώρα και στιγμή
!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου