Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Coca Cola, ανακύκλωση και.. Facebook Places


Coca Cola Recycling Facebook Places
Η Coca Cola είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοπορούν στον χώρο των social media και καταλαβαίνουν την δύναμη που έχουν αποκτήσει τα social networks ανάμεσα στους ανθρώπους. Μάλιστα, έχουν καταφέρει αρκετές φορές να συνδέσουν επιτυχημένα offline προωθητικές ενέργειες με την online πραγματικότητα του Facebook. Μία ακόμα τέτοια ενέργεια έγινε στο Ισραήλ.
Αφού οι άνθρωποι της Coca Cola εγκατέστησαν 10.000 σημεία ανακύκλωσης σε ολόκληρη την χώρα, δημιούργησαν το αντίστοιχο Venue στο Facebook Places. Έτσι, οι χρήστες κάθε φορά που έκαναν ανακύκλωση, χρησιμοποιούσαν την νέα hot εφαρμογή, έκαναν check-in και έμμεσα προέβαλλαν το κοινωνικό έργο της Coca Cola. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο παράχθηκε user generated content στα διάφορα σημεία ανακύκλωσης αφού οι χρήστες έβγαζαν φωτογραφίες.
Ο στόχος της καμπάνιας είναι ξεκάθαρος: να κινητοποιηθούν (κυρίως) οι νέοι για να ανακυκλώσουν τα σκουπίδια τους μετατρέποντας την όλη διαδικασία σε παιχνίδι καθώς χρησιμοποιούσαν τοFacebook Places. Μάλιστα, ο χρήστης που είχε κάνει τα περισσότερα check-ins ανακυρήχθηκε “The Recycling King”. Πλέον, ξέρουν όλοι που βρίσκεται ο κοντινότερος κάδος ανακύκλωσης και μπορούν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν ότι νοιάζονται για το περιβάλλον και να κινητοποιήσουν και τους φίλους τους.
Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν με την Coca Cola παρούσα σε κάθε check-in στο Facebook. Με μοναδικό κόστος την αγορά και εγκατάσταση των κάδων ανακύκλωσης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου