Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Facebook Music Dashboard, για online αναπαραγωγή μουσικής με social στοιχεία


Εδώ και αρκετό καιρό, φαίνεται πως το Facebook σχεδιάζει να μπει δυναμικά στον χώρο της online μουσικής, μία πιθανότερη αρχική συνεργασία να έχει σχέση με το Spotify, την γνωστή υπηρεσία αναπαραγωγής μουσική μέσω Internet. Παρολαυτά, ακόμα περισσότεροι συνεργάτε αναμένονται να παίρνουν τελικά μέρος σε αυτή την προσπάθεια του Facebook να χτυπήσει ανάλογες υπηρεσίες από την Apple ή την Google.
Το Facebook στοχεύει να έχει μία πρώτη λειτουργική έκδοση του Music Dashboard μέχρι το φετινό f8, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνεται από την εταιρεία και φέτος θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, σε λιγότερο από 2 μήνες από τώρα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιδρυτής του GigaOM, Om Malik, στην κεντρική σελίδα του Facebook, στον χώρο που αυτή τη στιγμή εμφανίζονται τα News Feed, Messages, Games κλπ θα προστεθεί μία ακόμα λειτουργία που θα ονομάζεται Music. Από εκεί θα έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα τραγούδια που έχετε ακούσει στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας μία από τις υπηρεσίες που θα υποστηρίζει το Facebook, όπως θα είναι το Spotify. Επιπλέον, στο κάτω μέρος της σελίδας, όπου εμφανίζονται οι online φίλοι σας, θα προστεθούν κουμπιά για τον έλεγχο της αναπαραγωγής των κομματιών, στην εκάστοτε υπηρεσία με την οποία είστε συνδεδεμένοι.
Όπως έχουμε δει και από άλλες εταιρείες στο παρελθόν, η online αναπαραγωγή μουσικής μπορεί να περιλαμβάνει πολλά social στοιχεία. Το Ping της Apple είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στην αρχή, παρόλο που η εταιρεία του Steve Jobs δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε. Ίσως τώρα ήρθε η ώρα του Facebook να πετύχει εκεί που η Apple απέτυχε, μιας και τα social χαρακτηριστικά δεν πρόκειται να απουσιάζουν από το Music Dashboard. Έτσι, κάποια από αυτά αναμένεται αφορούν την εμφάνιση των ανάλογων ειδοποιήσεων που αναφέρονται στο αν κάποιος από τους φίλους σας άκουσε ένα κομμάτι που τους έχετε προτείνει, ίσως μία λίστα με τα πιο δημοφιλή τραγούδια και άλλα πολλά.
Πιστεύετε πως το Facebook είναι ικανό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική στο Internet;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου