Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Apple κυκλοφορεί iPhone nano;


Η Apple κυκλοφορεί iPhone nano;
Σύμφωνα με αναφορές, η έκδοση της επόμενης γενιάς του iPhone έχει μετατεθεί τον Σεπτέμβριο, ώστε να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το iOS 5. Αναμένονται επίσης φτηνότερες και μικρότερες εκδόσεις του iPhone για τις αναπτυσσόμενες χώρες.
 Από χθες η iPhone κοινότητα βρέθηκε σε αναβρασμό με την είδηση πως η νέα γενιά των iPhone θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο. Αυτό έκανε και τον Joshua Hill, developer του jailbreaking GreenPois0n, να υποσχεθεί ένα jailbreak για την επόμενη γενιά iPhone τον Σεπτέμβριο, εφόσον θα κυκλοφορήσει τελικά το iPhone 5 τον προηγούμενο μήνα.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο iPhone δεν θα αποτελεί σημαντική αναβάθμιση μιας και αναμένεται να περιλαμβάνει ένα έναν διπύρηνο A5 καθώς και 8 megapixel κάμερα. Όντως, δεν είναι πιθανό να δούμε ουσιαστικές αλλαγές στο σασί ή στα χαρακτηριστικά, τα οποία θα είναι, όπως αναμένεται, ταυτόσημα με αυτά του τρέχοντος iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με τις αναφορές, η επόμενη γενιά iPhones θα κυκλοφορήσει την ίδια εποχή με το iOS 5.
Το πιο σημαντικό είναι πως μαθαίνουμε ότι η Apple βρίσκεται στη διαδικασία της ολοκλήρωσης ενός φτηνότερου iPhone, το οποίο στοχεύει να προσελκύσει καταναλωτές από αναπτυσσόμενες χώρες. Αν και οι λεπτομέρειες είναι ακόμα ελάχιστες, οι πηγές αναφέρουν πως το φτηνότερο αυτό μοντέλο θα είναι παρόμοιο με το ενός έτους iPhone 4.
Αν και δεν γνωρίζουμε κατά πόσον θα δούμε το μικρότερο αυτό μοντέλο τον Σεπτέμβριο ή κάποια στιγμή το επόμενο έτος, συνεχίζει η φημολογία που ξεκίνησε το 2007, σχετικά την κυκλοφορία ενός iPhone nano.
Τελευταία, επίσης αποκαλύφθηκε πως το μελλοντικό iPad –πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο- θα διαθέτει οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, θα είναι ένα τρίτο μεγαλύτερη από αυτή του iPad 2 και θα διαθέτει multitouch υψηλότερης απόκρισης. Το iPhone 4 συμπεριελάμβανε υψηλότερη ανάλυση -η γνωστή Retina display- αν και αυτή παραλείφθηκε στο iPad 2, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους της οθόνης του.
Αν και οι φήμες συνεχίζουν να διαδίδονται και να μην επιβεβαιώνονται πολλές φορές, φαίνεται πλέον πολύ πιθανή η κυκλοφορία ενός μικρού iPhone με βελτιωμένο hardware αλλά με καθόλου νέα χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου