Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κίνα: "Κανένας κυβερνοπόλεμος με τις ΗΠΑ"



Κίνα: "Κανένας κυβερνοπόλεμος με τις ΗΠΑ"
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Κίνας είπε μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές ότι δεν υπάρχεικανένας εν εξελίξει κυβερνοπόλεμοςανάμεσα στη χώρα του και τις ΗΠΑ. Με αυτό τον τρόπο, η Κίνα αρνείται κάθε ανάμειξη στις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον στόχων αμερικανικών συμφερόντων.

Πέρα από τις επιθέσεις σε εταιρείεςτεχνολογίας (Sony, Nintendo, Sega κ.λπ), τον τελευταίο καιρό σημειώνονται επιθέσεις κατά σημαντικών φορέων ανά την υφήλιο - είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι υποψίες πέφτουν συνήθως στην Κίνα, κάποιοι έσπευσαν να υποθέσουν ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος ψηφιακός πόλεμος ανάμεσα στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου και τις ΗΠΑ. Ο Κινέζος υπουργός, όμως, έχει άλλη άποψη.

Ο Cui Tiankai είπε ότι και η Κίνα είναι στόχος επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, ακριβώς όπως και οι ΗΠΑ. Πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξη των επίσημων αρχών στο θέμα. "Δεν υπάρχει (ψηφιακή) αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες", είπε ο Tiankai. "Συζητάμε (με τους Αμερικανούς) το θέμα στο πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βρει τρόπους για να σταματήσει η κατάχρηση της τεχνολογίας", είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Το πόσοι πιστεύουν, βέβαια, ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι πραγματικά αθώα στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων είναι άλλο θέμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου