Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αδάμαστος: Η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας


Εν έτει 2012 και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είναι σχεδόν αδιανόητο να μιλάμε για προσπάθειες και παραγωγές στον τομέα της ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον, να βρεθούν υποστηρικτές των εγχειρημάτων και να τα χρηματοδοτήσουν κατάλληλα.Παρόλα αυτά, μια φιλόδοξη ελληνική ομάδα κινηματογραφιστών, η Underworld Films, βλέποντας την απήχηση που έχουν οι ταινίες φαντασίας στο Χόλιγουντ, αποφάσισε να γυρίσει την πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας/sword & sorcery oνόματι “Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος” (“The Dragonphoenix Chronicles: Indomitable”), που θα βγει το 2013.
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη έχουμε τον Θάνο Κερμίτση, ο οποίος έχει βραβευτεί για την ταινία του «Τρογλωδύτες». Στο ρόλο του πρωταγωνιστή Dragar, έχουμε τον επίσης βραβευμένο σκιτσογράφο Γιάννη Ρουμπούλια, γνωστό από τα κόμικ «Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα». Στο “Αδάμαστος” συμμετέχουν διάφοροι επαγγελματίες και ανερχόμενοι ηθοποιοί, όπως ο Μελέτης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κυριάκος Κορογιάννης, Γεωργία Γιαννακούδη, Γιώργος Μπούγος, Κωνσταντίνα Τάτση κ.α.
Σχετικά με την υπόθεση, οι δημιουργοί μας τοποθετούν 200 χρόνια μετά το κόμικ του Γιάννη Ρουμπούλια, στον ίδιο κόσμο. Το κόμικ περιγράφει τις περιπέτειες μιας ομάδας τυχοδιωκτών στον κόσμο του Έλεμπρος, όπου η Αυτοκρατορία του Δρακοφοίνικα εξαπλώνεται κατακτώντας λαούς και ηπείρους. Όπως και στο κόμικ, οι σεναριογράφοι της ταινίας, ο σκηνοθέτης Θάνος Κερμίτσης και ο Γιάνης Ρουμπούλιας, φρόντισαν να δώσουν σημασία στο επικό ταξίδι και να εμβαθύνουν τις σχέσεις χαρακτήρων και θεατών.
Ο Ντράγκαρ και η Βαλέρια.
Ο Ντράγκαρ είναι ένας βάρβαρος πολεμιστής που έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον έμπορο σκλάβων Φλάβιο και για τέσσερα χρόνια είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε βάναυσους αγώνες μέσα σε λάκκους, για το χρήμα και την ευχαρίστηση του αφέντη του. Παρόλα αυτά, ο Φλάβιος τον φέρνει πιο κοντά στην πατρίδα του όταν τον οδηγεί στα εδάφη του αυτοκρατορικού στρατηγού Ακιλόνιου (Μελέτης Γεωργιάδης). Ο Ακιλόνιος εκείνη την εποχή διοργανώνει διάφορες μονομαχίες και αγώνες διασκέδασης προς τιμήν της κακομαθημένης κόρης του Βαλέρια, η οποία γιορτάζει τα γενέθλιά της. Ο Ντράγκαρ, έχοντας συνεχώς στο μυαλό του τη σύζυγό του Μπρένα, αποφασίζει να δώσει τέλος στη σκλαβιά και δραπετεύει παίρνοντας μαζί του ως λάφυρο τη Βαλέρια. Έτσι λοιπόν, ο Ακιλόνιος αναθέτει στον μισθοφόρο Φάλκο να ανακτήσει την τιμή της οικογένειας και να σώσει τη Βαλέρια. Κατά συνέπεια αρχίζει ένα άγριο κυνηγητό, από το οποίο ο Ντράγκαρ σκοπεύει να βγει νικητής με την «αδάμαστη» θέλησή του.
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο “Αδάμαστος” έχει έντονες επιρροές από άλλες ταινίες του είδους όπως Excalibur, Κόναν ο Βάρβαρος και φυσικά τα Lord of The Rings. Φυσικά μην περιμένετε συγκρίσεις με LOTR, γιατί ουσιαστικά είναι και άδικο. Για να δοθεί παραπάνω έμφαση στο ρεαλισμό και για να μπορέσει η Underworld να τα βγάλει πέρα με τον έντονο ανταγωνισμό, συνεργάστηκε με την Arma Hellas, η οποία ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις πολεμικές χορογραφίες της ταινίας, δανείζοντας κοστούμια και μεσαιωνικά όπλα για τις ανάγκες του setting.
Τα πρώτα γυρίσματα πραγματοποίηθηκαν στα βουνά της Πάρνηθας και η Underworld Films για να μπορέσει να καλύψει της οικονομικές ανάγκες της ταινίας, ζήτησε τη βοήθεια του κοινού μέσω της δημοφιλούς crowfunding πλατφόρμας Indiegogo. Να προσθέσουμε επίσης πως έχει ολοκληρωθεί το 50% των γυρισμάτων, ενώ παράλληλα το soundtrack του έργου είναι original δουλειά του Δημήτρη Παπαβασιλείου. Ενδιαφέρον ακούγεται και το γεγονός ότι η ταινία εστιάζει στην ανάπτυξη χαρακτήρων, χωρίς πολλές φανφάρες και εφέ.
Εν ώρα γυρισμάτων.
Η ομάδα δίνει ραντεβού για νέα γυρίσματα το Σεπτέμβρη και μπορείτε να ενημερώνεστε με ανακοινώσεις και οπτικοακουστικό υλικό μέσω του Indomitablemovie.wordpress.com. Από την πλευρά μας, ευχόμαστε καλή συνέχεια στα παιδιά σε αυτό το εγχείρημα και παροτρύνουμε κι εσάς τους ίδιους να ρίξετε μια ματιά στις προηγούμενες δουλειές τους. Τέλος, δείτε το πρώτο teaser τoυ “Aδάμαστος” και πείτε μας γνώμη!
Σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε μια περαιτέρω γεύση για το σκηνικό της ταινίας και να μάθετε επιπλέον πτυχή της ιστορίας, μπορείτε να παρακολουθήσετε το short film που γυρίστηκε για τη σχετική καμπάνια. Συγκεκριμένα, σε αυτό βλέπουμε πώς αιχμαλωτίστηκε ο Ντράγκαρ, και παρακολουθούμε σκηνές που αποδεικνύουν την εξαθλίωση των σκλάβων την εποχή εκείνη. Να σημειώσουμε, ακόμη, πως στο φιλμάκι αυτό παίζουν ερασιτέχνες/κομπάρσοι ηθοποιοί της Arma Hellas μόνο και μόνο για να προωθηθεί καλύτερα η ταινία. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, οι ηθοποιοί είναι επαγγελματίες με διάφορους ρόλους στην πλάτη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου