Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Μουσική υπηρεσία από το Facebook


Έχουμε νεότερες πληροφορίες για την επερχόμενη μουσική υπηρεσία του Facebook, η οποία θα ξεκινήσει με τη σύμπραξη μεγάλων ονομάτων στον μουσικό χώρο.

Αν και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί ποιοι θα είναι αυτοί οι "majorpartners", το πιθανότερο είναι πως η ημερομηνία ανακοίνωσης της νέας υπηρεσίας θα γίνει στο συνέδριο f8 του Facebook τον Αύγουστο.
Αυτό που είναι πάντως γνωστό, είναι το πώς θα δουλεύει αυτή η υπηρεσία. Το Facebook σκοπεύει να ενσωματώσει μουσική στην κεντρική σελίδα τουsite και να χρησιμοποιήσει μια καρτέλα για μουσική, η οποία θα τοποθετηθεί κάτω από τις άλλες καρτέλες (επί του παρόντος τοποθετημένες αριστερά στη σελίδα), όπως τα Places, Pages και Games.
Όταν κάνετε κλικ στην καρτέλα αυτή, θα εμφανίζεται ένα μουσικόdashboard. Για να παίξετε τα τραγούδια που θέλετε, απλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αναπαραγωγής στη βάση της σελίδας τουFacebook.
Συνδεθείτε
Απ' ό,τι φαίνεται, το σύνολο της υπηρεσίας βασίζεται στο Facebook Connect, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε μουσική υπηρεσία θέλετε, ώστε αυτή να λειτουργήσει μέσω του Facebook.
Στο μουσικό dashboard θα βρείτε προτεινόμενα τραγούδια, αλλά και τραγούδια που ακούν οι φίλοι σας. Θα μπορείτε επίσης δείτε τι ακριβώς ακούν οι φίλοι σας σε συγκεκριμένη στιγμή και αντίστοιχα να ανταποκριθείτε θετικά ή αρνητικά.
Το Facebook παραμένει μυστικοπαθές σχετικά με τη μουσική του υπηρεσία, οπότε αναμείνατε πολλές φήμες και υποθέσεις σχετικά με το τι ακριβώς θα εμπεριέχει.
Η καθεαυτή ιδέα του συνδυασμού μουσικής και κοινωνικής δικτύωσης είναι σίγουρα συναρπαστική, αν και όπως έχουμε δει με το Ping, δεν δουλεύει πάντα ως όφειλε.
Σε αντίθεση πάντως με την Apple που επιχείρησε να φέρει το social στοιχείο στη μουσική, το Facebook επιχειρεί το αντίστροφο, κάτι που φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστικός στόχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου