Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Είναι επίσημο, στο άρθρο 99 (πτωχευτικό δίκαιο) το e-Shop.gr


Αίτηση για υπαγωγή του στο άρθρο 99 κατέθεσε και επίσημα το e-Shop.gr, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που το ήθελαν να περνάει δύσκολη οικονομική και αναπτυξιακή καμπή τους τελευταίους μήνες. Η ακρόαση της υπόθεσης θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου 2011 και μέχρι τότε το e-Shop.gr θα πρέπει να βρει τρόπο να πείσει το δικαστήριο να κάνει δεκτή την υπαγωγή παρουσιάζοντας ένα σοβαρό και σταθερό πλάνο αναδιάρθρωσης των οφειλών της.
Σύμφωνα με το Capital.gr, οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας ανέρχονται στα 43εκατ. Ευρώ, από τα οποία 25εκατ. Ευρώ είναι οφειλές προς τις τράπεζες και 18εκατ. Ευρώ οφειλές προς τους προμηθευτές της. Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως πλέον όλες οι παραγγελίες της εταιρίες εξοφλούνται με μετρητά ενώ έχουν σφραγιστεί και κάποιες από τις επιταγές της. Ο Απόστολος Αποστολάκης, εκ των ιδρυτών και Γενικός Διευθυντής του e-Shop και μέλος του Δ.Σ. τουOpenFund, δηλώνει αισιόδοξος πως η υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο θα αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για ένα νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα στην εταιρία, χωρίς τα οικονομικά βαρίδια του παρελθόντος. Αν πάντως επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τις πωλήσεις της εταιρίας να κυμαίνονται στο -25% το πρώτο πεντάμηνο του 2011, τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα για την -κατά γενική ομολογία- πρώτη επιτυχημένη ελληνική web startup.
Ποιά είναι η γνώμη σας για την υπαγωγή του e-Shop στο άρθρο 99; Θα μπορέσει η εταιρία να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά; Τα σχόλια μας είναι ανοιχτά και σας περιμένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου