Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η Commodore USA θα "αναστήσει" το πολυαγαπημένο C64


Η Commodore USA θα "αναστήσει" το πολυαγαπημένο C64
Σίγουρα οι παλαιότεροι από εσάς θα θυμάστε το Commodore C64 το οποίο και ήταν αρκετά πρωτοποριακό για την εποχή του. Ακόμα και σήμερα λοιπόν, πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν να "χτίσουν" υπολογιστές (π.χ ASUS Eee pc) πάνω σε αυτήν την σχεδιαστική βάση.
Δεδομένου λοιπόν ότι αυτό το pc έχει αγαπηθεί όσο κανένα άλλο, ηCommodore USA ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας έκδοσης replica του C64.
Η τελευταία υπόσχεται ένα PC πληκτρολόγιο με το γνωστό ρετρό μπεζ φινίρισμα αλλά με επεξεργαστή Intel Atom και υποσύστημα γραφικών nVidia ION στο εσωτερικό του.
Παρόλο όμως τις πολυάριθμες ανακοινώσεις ακόμα και το promo video με τοTron Legacy, μέχρι και σήμερα η Commodore δεν μας είχε διευκρινήσει πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ανανεωμένο C64.
Σύμφωνα όμως με την τελευταία ανακοίνωση της εταιρίας οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, με την Commodore να διαθέτει για αρχή 5 διαφορετικές συνθέσεις του C64, οι οποίες θα ξεκινάνε από ένα απλό barebone case με card reader έως και την έκδοση C64x Ultimate -- με τιμή 895$ και εξοπλισμό που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει 1TB σκληρό δίσκο και Blu-ray player.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές preview images του νέου Commodore C64 Replica:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου