Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Offline Google Docs το καλοκαίρι


Offline Google Docs το καλοκαίρι
Η Google τεστάρει την offline υποστήριξη για το Google Docs, ενώ μέλος της ομάδας της Google επιβεβαιώνει πως θα είναι διαθέσιμη στο τέλος του καλοκαιριού.
 Ενώ το cloud-based Office 365 της Microsoft είναι έτοιμο να εκκινήσει, η Google στρέφει την προσοχή της στο offline, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω. Το Offline Google Docs θα έχει επίσης μεγάλες επιπτώσεις στο Chrome OS της Google, το οποίο έχει δεχθεί κριτικές πως είναι άχρηστο εφόσον δεν υπάρχει σύνδεση στο Internet. Στην περίπτωση όμως που μπορείτε να επεξεργαστείτε τα έγγραφά σας offline, θα γίνει πολύ πιο χρήσιμο.
Γράφοντας σε ένα Q&A thread, ο Jeff Harris της ομάδας του Google Docs τόνισε: "Θα δείτε το offline να ξεκινάει προς το τέλος του καλοκαιριού. Παλιότερα είχαμε το offline με τη μορφή του Google Gears, αλλά έγινε σαφές πως τα plug-ins δεν ήταν η ορθότερη προσέγγιση. Επανασχεδιάσαμε το offline με τη χρήση HTML5 standards όπως τα AppCache, File API και IndexDB. Είμαστε ίσως οι πρώτοι που τεστάρουμε τα στάνταρντ αυτά, οπότε χρειάζεται λίγος χρόνος για να… λειάνουμε τις γωνίες." Εξήγησε επίσης το πώς θα δουλεύει η υπηρεσία:
"Η λογική είναι πως εφόσον αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα Doc URL, ενώ είστε offline, θα ανοίξει τοπικά το αντίγραφο του εγγράφου και θα σας επιτρέψει να το επεξεργαστείτε. Όταν είστε online, το σύνολο της επεξεργασίας θα συγχρονιστεί στο background. Θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε μια λίστα των εγγράφων σας ενώ είστε offline." Κάποιοι χρήστες έχουν ξεκινήσει να βλέπουν κάποια από τα τεστ ήδη στην τρέχουσα έκδοση του Google Docs, με μια μαύρη μπάρα να αναβοσβήνει στην οθόνη, προσφέροντας τη δυνατότητα να αλλάξετε μεταξύ online και offline λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου