Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η Mozilla διαθέτει τον Firefox 5 με περισσότερες από 1000 βελτιώσεις


Σχεδόν 3 μήνες μετά τον Firefox 4, η Mozilla προχώρησε χθες βράδυ στην διάθεση της 5ης έκδοσης, η οποία φέρνει αρκετές αλλαγές στον αγαπημένο browser πολλών χρηστών. Παρόλο που πρόκειται για μία major release, τα νέα χαρακτηριστικά δεν είναι τόσο σημαντικά όσο μας έχουν συνηθίσει παλαιότερες εκδόσεις, κι αυτό διότι η Mozilla αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική της Google όσον αφορά το χρόνο ανάπτυξης μίας νέας έκδοσης. Ας δούμε ποιες αλλαγές φέρνει ο Firefox 5.
Ο Firefox 4 δέχθηκε πολλές θετικές κριτικές και κατέβηκε περισσότερες από 200 εκατομμύρια φορές από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα. Τώρα ήρθε η ώρα του Firefox 5, ο οποίος φέρνει περισσότερες από 1000 βελτιώσεις σχετικές με την ασφάλεια και την απόδοση του browser. Με την νέα έκδοση, ο Firefox γίνεται ο πρώτος browser ο οποίος υποστηρίζει το Do Not Track σε πολλαπλές πλατφόρμες. Το Do Not Track είναι ένας τρόπος για την περαιτέρω προστασία των χρηστών από τις στοχευμένες διαφημίσεις, τον οποίο σιγά-σιγά όλοι οι browsers υιοθετούν.
Η νέα έκδοση του Firefox υποστηρίζει CSS animations, κάτι που θα επιτρέψει τους developers να δημιουργήσουν ακόμα πιο όμορφες εφαρμογές-addons ή/και ιστοσελίδες για τους χρήστες. Η Mozilla προχώρησε στην διάθεση ενός νέου Add-on SDK για τα Windows, τα Linux και τα Mac καθώς καιδιάφορα ακόμα εργαλεία που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους developers.
Όσοι έχετε ήδη εγκατεστημένο τον Firefox, για να κατεβάσετε την νέα έκδοση θα πρέπει να πάτε στο About (Περί) του μενού Help (Βοήθεια). Από εκεί, ο browser θα βρει την νέα έκδοση και θα προχωρήσει μόνος του στην ενημέρωση. Διαφορετικά, μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 5 απόεδώ, ενώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις αλλαγές που φέρνει αυτός, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου