Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αναζήτηση εφαρμογών για iOS και Android από τη Yahoo!


Αναζήτηση εφαρμογών για iOS και Android από τη Yahoo!
H Υahoo ανακοίνωσε σήμερα την AppSpot, μια εφαρμογή που... βρίσκει και προτείνει εφαρμογές από το App Store και το Android Market. 
Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για έναν "γρήγορο και διασκεδαστικό" τρόπο αναζήτησης ανάλογων εφαρμογών και υπόσχεται να καθοδηγήσει τους χρήστες στο χάος των 425.000 και 200.000 εφαρμογών των App Store και Android Market αντίστοιχα. 
Εάν κάποιος χρήστης δε θέλει να κατεβάσει την AppSpot, στην iOS ή Android συσκευή του, μπορεί να χρησιμοποιήσει την online υπηρεσία.

Η διαφοροποίηση της εφαρμογής / υπηρεσίας AppSpot, είναι πως σε αντίθεση με τις λίστες των "bestselling" και "featured" apps που υπάρχουν στα δύο καταστήματα, προσφέρει σε καθημερινή βάση "πελατοκεντρικές" προτάσεις εφαρμογών, με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ευστοχία. Πως γίνεται αυτό; Με την άδεια των χρηστών, η Yahoo!ψάχνει στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη εφαρμογών, καθώς και προηγούμενες αναζητήσεις τους, έτσι ώστε να δώσει σχετικά αποτελέσματα.

Η ιδεά δεν είναι εντελώς... φρέσκια αφού ανάλογη αποτελεσματικότητα υπόσχονται πως προσφέρουν οι εφαρμογές μικρότερων εταιρειών, Chomp και AppsFire.
Μένει να δούμε πόσο πιο αποτελεσματική θα είναι στην πράξη η Υahoo! AppSpot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου