Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

H Dolby μηνύει τη RIM και ζητά την απόσυρση των Playbook και Blackberry


H Dolby μηνύει τη RIM και ζητά την απόσυρση των Playbook και Blackberry
Ο πόλεμος της πατέντας επανέρχεται στο προσκήνιο για τη RIM και τη Dolby Laboratories. Η Dolby ανακοίνωσε πως κατέθεσε αγωγές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, υποστηρίζοντας πως υπέστη οικονομικές ζημιές.

Ο λόγος; Τα  BlackBerry και PlayBook, για τα οποία αναφέρει πως έπρεπε η RIM να λάβει άδεια διότι περιλαμβάνουν ευρεσιτεχνίες της.

Οι συσκευές της RIM κάνουν χρήση του πατενταρισμένου High Efficiency Advanced Audio Coding (HE AAC) χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί η σχετική άδεια.
Η χρήση αυτής της τενχολογίας, είναι συνηθισμένη στις καταναλωτικές συσκευές, αφού επιτρέπει τη συρρίκνωση των αρχείων ήχου κατά 10% σε σχέση με τα πρωτότυπα. Η Dolby έχει συνάψει συμφωνίες με άλλους κατασκευαστές smartphones για τη χρήση της τεχνολογίας της, όχι όμως και με τη RIM η οποία αρνήθηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η RIM σύρρεται στα δικαστήρια για καταπάτηση πατεντών. Στο παρελθόν, υπήρξαν διάφορες αντιδικίες, όπως με τη Good Technology και τη Handspring, σχετικά με το πληκτρολόγιο της τελευταίας, όπως επίσης και με την NTP η οποία είχε κάνει αγωγή στη RIM σχετικά με την πατενταρισμένη ασύρματη τεχνολογία e-mail. Στην τελευταία περίπτωση, υπήρξε ένας συμβιβασμός μεταξύ των εταιρειών το 2006, για τον οποίο η RIM πλήρωσε 612,5 εκατομμύρια δολάρια και ποσοστά επί των μετέπειτα πωλήσεων.

Η RIM φαίνεται ότι... δε βάζει μυαλό και για μια ακόμα φορά μπαίνει σε περιπέτειες και μάλιστα σε μια περίοδο που προσπαθεί να μπει δυναμικά στην αγορά των tablet με το PlayBook που διέθεσε πρόσφατα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου