Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Qualcomm: O quad-core Snapdragon έρχεται στις αρχές του 2012


Μετά από τόσους μήνες leaks και συζητήσεων γύρω από τα νέα Windows, πριν λίγες ώρες είχαμε το πρώτο demo τους. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης σχετικά με τα Windows 8, μάθαμε πως το νέο λειτουργικό της Microsoft θα τρέχει είτε σε x86 είτε σε ARM. Έτσι, η Qualcomm έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Snapdragon, που υπολογίζεται να βγει στην παραγωγή τους πρώτους μήνες του 2012.
Σύμφωνα με την Qualcomm, ο κάθε πυρήνας του quad-core Snapdragon θα είναι συγχρονισμένος στα 2,5 GHz κάτι που αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση στην αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου, ενώ επιπλέον θα υποστηρίζει WLAN, LTE, 3G, GPS, Bluetooth και stereoscopic 3D video. Η αντίστοιχη dual-core έκδοση του chip της εταιρείας θα υποστηρίζει όλες τις δυνατότητες των νέων Windows.
Ο Mike Angiulo, εταιρικός αντιπρόεδρος του σχεδιασμού των Windows, του υλικού και του οικοσυστήματος των PC, δήλωσε τα παρακάτω:
Τα Windows 8 θα επιτρέπουν τους καταναλωτές να έχουν κατά τη χρήση των tablets, την ευελιξία, συνδεσιμότητα και τη δύναμη που αναμένουν σήμερα από τα Windows. Αυτό θα απαιτεί επεξεργαστές υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, με χαρακτηριστικά όπως συνδεσιμότητα 3G και 4G, όπως ακριβώς δηλαδή και αυτοί της Qualcomm. Συνεργαζόμαστε με την Qualcomm επειδή οι συσκευές που υποστηρίζονται από τον Snapdragon θα επιτρέπουν τους καταναλωτές να έχουν μία ακόμα καλύτερη εμπειρία μαζί με τα Windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου