Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Sony εναντίον Apple στον πόλεμο της ταμπλέτας...


Sony εναντίον Apple στον πόλεμο της ταμπλέτας...
Sony ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει 2 μοντέλα ταμπλετών το φθινόπωρο, με στόχο το 2012 να είναι Νο2 στην αγορά, πίσω από την κραταιά Apple.
Τα δύο μοντέλα που έχουν τις κωδικές ονομασίες S1 και S2 θα ενσωματώνουν τη νέα έκδοση του Android 3.0 και θα κάνουν χρήση του επεξεργαστή Nvidia Tegra2. Σχεδιάζονται με γνώμονα την επικοινωνία αλλά και τη διασκέδαση του κατόχου τους. Ως προς την επικοινωνία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως και τα δύο θα ενσωματώνουν WiFi και WAN (3G/4G), ενώ η συμβατότητα του "S1" με PlayStation παιχνίδια, είναι σημαντική είδηση για τους οπαδούς της εταιρείας.

Το S1 είναι μια "συμβατική" ταμπλέτα, όπως τις έχουμε γνωρίσει, με οθόνη 9,4 ιντσών, ενώ το S2 είναι μια συσκευή που ενσωματώνει δύο οθόνες 5,5 ιντσών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μία ενιαία μεγάλη οθόνη, ή ξεχωριστά. Το S1 θα είναι η πρώτη "PlayStation Certified" ταμπλέτα, αλλά δεν έγινε ξεκάθαρο εάν θα υπάρχει αυτή η συμβατότητα και για το S2.

Το 2010 πωλήθηκαν 17,6 εκατομμύρια συσκευές, εκ των οποίων το 83,9% ήταν iPad. Η εταιρεία μελετών Gartner, προβλέπει το 2015 μία αγορά της τάξης των 294,3 εκατομμυρίων συσκευών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου