Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η Novint φέρνει τη Virtual Reality στα PCs




Η Novint είναι μια από τις λίγες εταιρείες που προσπαθούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο παίζουμε στα PCs. Και το τελευταίο της project, Xio, φέρνει τον κόσμο της Virtual Reality στα σπίτια μας!

Εδώ και περισσότερο από… είκοσι χρόνια, τα mice αποτελούν το βασικό τρόπο αλληλεπίδρασης με το PC – και το μικρό αυτό εξάρτημα, που σχεδιάστηκε «για να κινεί ένα βελάκι στην οθόνη, με το οποίο μπορεί κανείς να επιλέγει εικονίδια», μετατράπηκε στο ίδιο «όργανο χειρισμού» με το οποίο ελέγχουμε κάθε λογής όπλα, στρατιωτικές μονάδες, οχήματα κ.λπ. στα παιχνίδια που παίζουμε στο PC μας. Και η Novint είναι μια από τις εταιρείες που θεωρεί πως θα μπορούσε να καταφέρει κάτι καλύτερο – όπως μας δείχνει τόσο με το παλαιότερο project της, Falcon, όσο και με τη νέα προσπάθεια της, το σύστημα Xio.


Το παλαιότερο Falcon ήταν ένα χειριστήριο για τα PCs το οποίο, όπως και τα Move, Kinect αλλά και τα Wiimotes του Wii, «αντιλαμβανόταν» όχι μόνο «κίνηση σε δυο άξονες», όπως τα τυπικά mice, αλλά και «στο βάθος», και «περιστροφή», «κλίση» κ.λπ. Παρά, όμως, το ότι επιδείκνυε υψηλότερη ακρίβεια από αυτά, φαινόταν πιο περιορισμένο και δύσχρηστο, αφού δεν επέτρεπε «ελεύθερη κίνηση» αλλά ήταν προσκολλημένο σε μια επιφάνεια. Η νέα της πρόταση, Xio, είναι πολύ-πολύ διαφορετική και υπόσχεται να αλλάξει ριζικά το gaming στα PCs – και όχι μόνο.


Φέρνοντας τμήμα του κόσμου του Virtual Reality στα PCs, το Xio είναι ένα χειριστήριο που προσαρμόζεται στο χέρι και «αντιλαμβάνεται» κάθε κίνηση του, καθώς και τη θέση του στο χώρο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, και φαίνεται –αφού δεν το έχουμε δοκιμάσει οι ίδιοι- να καταφέρνει όντως «να σε μεταφέρει στον κόσμο του παιχνιδιού». Αντί να προσπαθούμε να το περιγράψουμε, όμως, καλύτερα δείτε το «εν δράσει» στο παρακάτω video:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου