Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Hackers έκλεψαν τα data 75εκ χρηστών του PlayStation Network


Hackers έκλεψαν τα data 75εκ χρηστών του PlayStation Network
H Sony προειδοποιεί τους 77 εκατομμύρια PSN και Qriocity online services χρήστες της πως πληροφορίες της πιστωτικής τους κάρτας, διευθύνσεις και άλλες προσωπικές πληροφορίες πιθανόν να έχουν κλαπεί από hacker.
"Ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής ότι πληροφορίες πιστωτικών καρτών έχουν κλαπεί, δε μπορούμε να αποκλείσουμε κάθε πιθανότητα," είπε ο Patrick Seybold, εκπρόσωπος της Sony.
Ο hacker πήρε ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνίες γεννήσεως, στοιχεία σύνδεσης στο PSN και στις άλλες υπηρεσίες της Sony και ιστορικά αγορών, είπε ο Seybold.
Το ιστορικό της επίθεσης
17-19 Απριλίου, η Sony, το PSN και το Qriocity, μία υπηρεσία που προσφέρει ταινίες και μουσική σε 11 έθνη σε WEB-connected Bravia TVs και Blue-ray players με την οποία συνεργάζεται η Sony, δέχονται επίθεση από hacker.
20 Απριλίου, η Sony κλείνει και τις δύο αυτές υπηρεσίες.
Μερικές λειτουργίες αναμένονται να ξαναλειτουργήσουν μέσα στην εβδομάδα, είπε ο Seybold.
Η Sony προτείνει στους πελάτες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους και τα User IDs τους όταν αποκατασταθεί η υπηρεσία και να κάνουν επίσης το ίδιο οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία πρόσβασης.
Τα στοιχεία του hacker είναι άγνωστα και διεξάγονται ακόμα έρευνες και από το Federal Bureau Of Investigation, με την άδεια της Sony.
Αναμένουμε εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου