Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Περισσότερες δωρεάν εφαρμογές στο Android από ότι στο iPhone


Από την πρώτη στιγμή που η Google κυκλοφόρησε το Android, αυτό που την ενδιέφερε είναι να βρει έναν τρόπο για να καταφέρει να διατηρήσει τα καλά στοιχεία του λειτουργικού της, ενώ ταυτόχρονα να βελτιωθεί στα σημεία που η Apple υπερείχε. Ένα από αυτά ήταν η πληθώρα εφαρμογών που ήταν διαθέσιμες για το iOS, καθώς η πλειοψηφία των developers έδειχναν μια προτίμηση για το λειτουργικό σύστημα της Apple. Τα τελευταία στοιχεία σε αυτόν τον τομέα είναι θετικά για τη Google.
Τα νέα που έχουμε δείχνουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των δωρεάν εφαρμογών για τις συσκευές Android, σε σημείο μάλιστα που έχουν φτάσει να ξεπεράσουν τον αντίστοιχο αριθμό για τις συσκευές iPhone. Πιο συγκεκριμένα, για το πρώτο κυκλοφορούν 134.342 ενώ για το άλλο 121.845 εφαρμογές. Ακόμα κι αν προσθέσουμε τις εφαρμογές που κυκλοφορούν μόνο για iPad, η Google διατηρεί τα πρωτεία, με 2.103 περισσότερες δωρεάν εφαρμογές.
Παρόλαυτα, η Apple διατηρεί μία απόσταση ασφαλείας όσον αφορά το σύνολο των εφαρμογών, αφού, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, για το iPhone κυκλοφορούν 333.214 διαφορετικές εφαρμογές και για το iPad 75.755. Την ίδια στιγμή στο Android Market περιλαμβάνονται μόλις 206.143 εφαρμογές. Σύμφωνα με την αύξηση που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες, η Google αναμένεται να ξεπεράσει την Apple στο σύνολο των εφαρμογών που είναι διαθέσιμες, μέσα στους επόμενους 5 μήνες. Κάτι τέτοιο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, με αρκετούς developers να στρέφονται προς το Android, βλέποντας το πόσο δημοφιλή είναι τα smartphones που τρέχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό.
Αν ήταν να αγοράσετε κάποιο νέο smartphone τώρα, τι θα επιλέγατε; Android ή iOS;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου