Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

H Seagate αγόρασε το τμήμα HDD της Samsung


H Seagate αγόρασε το τμήμα HDD της Samsung
Η Seagate και η Samsung το αποκαλούν «ευρεία στρατηγική ευθυγράμμιση" αλλά με πιο συνηθισμένους όρους, η Samsung πούλησε στην Seagateολόκληρο το τμήμα των σκληρών δίσκων που περιλαμβάνει μερικά από τα ταχύτερα μοντέλα της αγοράς.
Όλο το Σαββατοκύριακο υπήρχε εντονότατη φημολογία από την Wall Street Journal, αλλά τώρα είναι επίσημο.
Η Seagate προσέφερε 45,2 εκατομμύρια μετοχές συνολικής αξίας 687,6 εκατομμυρίων δολαρίων και κάλυψε την υπόλοιπη διαφορά με μετρητά.
Έτσι, από την μια η Seagate εξαγόρασε το τμήμα σκληρών δίσκων της Samsung και από την άλλη η Samsung πρόκειται να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μέτοχος της Seagate, κατέχοντας το 9,6% των μετοχών.
Με την εξαγορά αυτή, η Seagate γίνεται πολύ ισχυρός παίχτης στην αγορά των μηχανικών μέσων αποθήκευσης και θα μπορεί πλέων να έχει ισχυρότερη παρουσία και να αντιστέκεται σε πιέσεις εξαγοράς.
Μην ξεχνάτε ότι μόλις πριν ένα χρόνο η Western Digital είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την Seagate αλλά η προσπάθειά της σκόνταψε στον Αμερικανικό νόμο περί μονοπωλίων.
Τελικά η Western Digital εξαγόρασε την Hitachi και χθες η Seagate εξαγόρασε τους δίσκους της Samsung.
Mετά απ ‘όλα αυτά η WD εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μηχανικών δίσκων, με την Seagate να εξακολουθεί να κρατά την δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Toshiba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου