Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ελάχιστα τα έσοδα της Logitech από την Google TV


Μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα έσοδα της Logitech από την Google TV, το project «δικτυακής τηλεόρασης» της Google που δείχνει να έχει… «σκοντάψει» εδώ και αρκετό καιρό.

Η Logitech ήταν μια από τις πρώτες –και λίγες- εταιρείες που υποστήριξαν εξαρχής την Google TV, το project της Google για ενσωμάτωση δικτυακών υπηρεσιών και μικροεφαρμογών στη σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα. Η Google TV, ως «σύνολο», όριζε πως η Google θα δημιουργούσε το λογισμικό και την υποδομή του project ενώ άλλες εταιρείες θα αναλάμβαναν το hardware – ουσιαστικά, ένα παραπλήσιο «μοντέλο» με αυτό που βλέπουμε στο Android. Μετά, όμως, από μια «χλιαρή» αρχική παρουσίαση των πρώτων συσκευών του Google TV project, η Google αναγκάστηκε να «παγώσει» για λίγο τις εξελίξεις, για να βελτιώσει περισσότερο το «δικό της τμήμα της εξίσωσης». Έτσι, και οι συνεργάτες της που είχαν αναλάβει την κατασκευή του hardware υποχώρησαν, και προτίμησαν να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της Google. Όλες εκτός από τη Logitech (και εν μέρει τη Sony) που συνέχισαν να υποστηρίζουν το hardware που είχαν παρουσιάσει για τη Google TV.

Τώρα, η Logitech ανακοίνωσε πως τα συνολικά έσοδα της από τις συσκευές της που υποστήριζαν τη Google TV δεν ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό μάλλον… τραγικά χαμηλό. Όπως δήλωσε, η Logitech αισιοδοξεί πως η επόμενη γενιά της Google TV θα αποτελέσει το σημείο ανάκαμψης για το project και οι πωλήσεις θα αυξηθούν. Και μάλλον δεν έχει άδικο, αφού δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα «παγωμένο» project που, ουσιαστικά, «ανακλήθηκε» λόγω σημαντικών ελλείψεων και προβλημάτων – που, όμως, η Logitech συνέχισε να «υποστηρίζει» σε αυτή την αρχική, «ημιτελή» κατάσταση του.

Από την άλλη, βέβαια, με το Android να συνεχίζει να γνωρίζει ραγδαία επέκταση, μήπως θα ήταν καλύτερο για τη Google να συνδύαζε με κάποιο τρόπο τα δυο projects;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου