Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Το Intel Z68 chipset έρχεται πιο γρήγορα στην αγορά


Το Intel Z68 chipset έρχεται  πιο γρήγορα στην αγορά
Στην πλατφόρμα LGA 1155 όλα ξεκίνησαν με το Intel P67 chipset το οποίο μετά από μια μικρή περιπέτεια έχει φτάσει πλέων σε στάδιο ωριμότητας.
Στην Intel όμως δεν εφησυχάζουν ποτέ, έχουν έτοιμο ένα πιο high-end chipsetμε ονομασία Z68.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί το Z68 θα έβγαινε στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους αλλά υπάρχουν νέες πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα είναι διαθέσιμο στις 8 Μαΐου.
Συνεπώς, από τις 8 Μαΐου και μετά, θα δούμε στην αγορά μητρικές με το νέο chipset.
Οι νέες motherboards θα έχουν όλα τα features που έχουμε μάθει από το P67 (CPU OC, multi-GPU support) αλλά και ικανότητες υπερχρονισμού της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών του Sandy Bridge CPU.
Το Ζ68 chipset φέρνει και δυο πολύ ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά που σε λίγο καιρό μάλλον δεν θα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά.
* Το λογισμικό Virtu της LucidLogix υποστηρίχτηκε αρχικά από ελάχιστους κατασκευαστές (μεταξύ αυτών και η Intel), αλλά πλέον υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους μεγάλους κατασκευαστές.
Το λογισμικό αυτό παρέχει την δυνατότητα στα συστήματα που έχουν μια καλή, διακριτή, κάρτα γραφικών να την εναλλάσσουν εύκολα με την ενσωματωμένη VGA του επεξεργαστή. Έτσι ο χρήστης μπορεί εύκολα να επιλέγει μεταξύ των αυξημένων επιδόσεων της διακριτής VGA και της ελάχιστης κατανάλωσης της integrated.
* Η τεχνολογία RST SSD Caching επιτρέπει σε συστήματα που φοράνε SSD drive να το χρησιμοποιούν για να κρατάει cache των δεδομένων που βρίσκονται σε κάποιον HDD του συστήματος αλλά χρησιμοποιούνται πιο συχνά.
Αυτή η τεχνολογία καταφέρνει να βελτιώνει τους χρόνους απόκρισης των εφαρμογών και των αρχείων.
Όταν θα βγουν στην αγορά οι νέες motherboards θα έχουμε και περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου