Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απομάκρυνση του Steve Ballmer από το τιμόνι της Microsoft


Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν απομάκρυνση του Steve Ballmer από το τιμόνι της Microsoft
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Steve Ballmer δεν τα έχει πάει και τόσο καλά στο ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου τηςMicrosoft. Τον τελευταίο καιρό, η άποψη αυτή διατυπώνεται και από φορείς υψηλού οικονομικού κύρους, που μπορούν να επηρεάσουν την αγορά.

Ο διευθυντής του hedge fundGreenlight CapitalDavid Einhorn, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Ballmer "πρέπει να αφήσει και κάποιον άλλον να δοκιμάσει". O Einhorn υποστήριξε ότι ο Ballmer είναι ουσιαστικά βαρίδι για τη Microsoft, καθώς το στιλ του είναι υπερβολικά παραδοσιακό σε μια αγορά που θέλει καινοτομία. Μπορεί η Greenlight Capital να κατέχει μόλις το 0,11% των μετοχών της Microsoft, είναι όμως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για να επηρεάζει άλλους επενδυτές.

Η συζήτηση για την αποτελεσματικότητα ή μη του Ballmer δεν είναι καινούρια. Μπορεί η Microsoft έχει μια σταθερή πηγή εσόδων από τα Windows και το Office, εν τούτοις δεν έχει καταφέρει να διεισδύσει ικανοποιητικά σε άλλες αγορές, όπως το Internet και -πολύ περισσότερο- το mobile. Ο Ballmer έχει χρεωθεί προσωπικά το φιάσκο των Kin phones, το οποίο είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου στην ανεπιτυχή προσπάθεια της Microsoft να εδραιώσει την παρουσία της στο χώρο των μικρών φορητών συσκευών.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν από λίγες ημέρες η Microsoft υποχώρησε στην τρίτη θέση της κατάταξης κεφαλαιοποίησης, καθώς την προσπέρασε η IBM μετά από 15 χρόνια. Η κατάσταση για το Steve Ballmer έχει δυσκολέψει αρκετά και μένει να δούμε αν ο ισχυρός άνδρας της Microsoft έχει κρυμμένους άσους στο μανίκι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου