Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Apple παίρνει μέτρα κατά του malware


Η Apple παίρνει μέτρα κατά του malware
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από τη στιγμή που η Appleέδωσε εντολή στους υπαλλήλους της να μην ασχοληθούν με το Mac Defender malware, φαίνεται όμως ότι η εταιρεία ανέκρουσε πρύμναν και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το κυνήγι των απατεώνων.

Η Apple έχει στα σκαριά ένα updateγια το Mac OS X, το οποίο θα βρίσκει και θα απομακρύνει το Mac Defender. Η εταιρεία λέει ότι το update θα είναι διαθέσιμο "μέσα στις επόμενες ημέρες", κάτι όχι και τόσο καθησυχαστικό, δεδομένου ότι πολλοί μπορεί να πέσουν θύμα μέσα σε λίγες ημέρες. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, ότι το κοινό του Mac OS X δεν είναι "εκπαιδευμένο" απέναντι σε απειλές, όπως το αντίστοιχο των Windows, και άρα είναι πιο επιρρεπές στο malware.

Το ότι η Apple ετοιμάζεται να εκδώσει security update κατά του Mac Defender μπορεί να σημαίνει το τέλος εποχής για το θρύλο του "απολύτως ασφαλούς λειτουργικού". Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα εμφανιστούν κι άλλοι τύποι malware για το Mac OS X, οπότε η Apple θα πρέπει να συνηθίζει σιγά-σιγά στην ιδέα ότι θα κυκλοφορεί αρκετά συχνά security updates, όπως κάνει και η Microsoft για τα Windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου