Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η Microsoft θα αντικαταστήσει δωρεάν το παλιό σας Xbox 360 αν..


Xbox 360 RROD
H Sony δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει προβλήματα με τις κονσόλες και το δίκτυό της, όπως όλα δείχνουν. Η Microsoft έχει ανοίξει με τη σειρά της ένα «μέτωπο» που αφορά το Xbox 360 και προτίθεται να αντικαταστήσει δωρεάν τις κονσόλες που παρουσίασαν πρόσφατα πρόβλημα.

Μετά το τελευταίο firmware upgrade που εξέδωσε η Microsoft για την δημοφιλή κονσόλα της, πολλοί χρήστες ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να παίξουν ορισμένους τίτλους, αφού το Xbox 360 τους δεν αναγνώριζε τα DVDs (‘disc unreadable’ ή ‘disc unsupported’ error). Σίγουρα δεν ήταν σύμπτωση και τω όντι, η Microsoft αναγνώρισε επισήμως το πρόβλημα αυτό, ενώ παράλληλα θα αντικαταστήσει δωρεάν όλες τις κονσόλες πού το παρουσιάζουν με τη νέα έκδοση του Xbox 360 S με σκληρό δίσκο 250 GB. Η διαδικασία πού πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης είναι να επικοινωνήσει με την Microsoft μέσω της ειδικής φόρμας ώστε να επιβεβαιωθεί το πρόβλημα, καθώς υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους η κονσόλα μπορεί να παρουσιάζει σφάλμα, προφανώς η εταιρεία καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις ασυμβατότητας με το νέο firmware.
Όσον αφορά το firmware καθ’αυτό, κυκλοφόρησε για να υποστηρίξει τους λεγόμενους «XBG3» δίσκους, τα dual-layer DVDs με χωρητικότητα 7.95 GB (σε σχέση με τα παλαιότερα DVDs των 6.8 GB), τα οποία στο επιπλέον Gigabyte περιέχουν νέους μηχανισμούς ασφαλείας, ενάντια στην πειρατεία. Σύμφωνα με αναφορές μάλιστα, φαίνεται πως το νέο firmware αλλάζει ουκ ολίγα στοιχεία του Xbox 360 software εκτός από το dashboard, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πειρατικά DVDs και να κάνει ακόμη πιό δύσκολο το «σπάσιμο» παιχνιδιών για τους hackers.
Οι χρήστες που είχαν τροποποιήσει την κονσόλα τους για να αναπαράγει πειρατικά DVDs θα διαπιστώσουν ότι με το νέο firmware δε θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, ενώ τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζει η Microsoft από εδώ και πέρα θα ελέγχουν το δίσκο όχι μόνο κατά το boot, αλλά και στη διάρκεια του gameplay, ώστε οι έλεγχοι να παρακάμπτονται δύσκολα αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα διακοπής του gaming μετά από ορισμένα levels (!), αν διαπιστωθεί ότι το παιχνίδι δεν είναι αυθεντικό. Πολλές νέες δυνατότητες που η εταιρεία κρίνει απαραίτητες στη μάχη κατά της πειρατείας και σίγουρα δεν θα ευχαριστήσουν κάποιους (παράνομους) χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου