Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Στενότερη συνεργασία Google Talk και AIM



Η Google κατάφερε να «δέσει» περισσότερο τη συνεργασία της με την AOL, και έτσι όσοι χρησιμοποιούν το Gtalk ως Instant Messenger θα μπορούν να επικοινωνούν με όσους προτιμούν την πλατφόρμα της AOL – και αντίστροφα.

Αν και μάλλον η έμφαση, στην εποχή μας, έχει δοθεί στην επικοινωνία μέσω φωνής και βίντεο, με λύσεις σαν το Skype και το FaceTime να πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις, οι «κλασσικοί» instant messengers που δίνουν περισσότερη έμφαση στο κείμενο συνεχίζουν να αποτελούν πολύτιμα βοηθήματα που θεωρούμε δεδομένα στην καθημερινότητα μας.

Παλαιότερα, οι instant messengers ήταν ασύμβατοι μεταξύ τους και ο καθένας «έπαιζε» στο «δικό του δίκτυο». Αν π.χ. ήθελε κανείς να επικοινωνήσει με άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λύση της AOL, έπρεπε να χρησιμοποιεί και αυτός την ίδια εφαρμογή. Στην πορεία, εμφανίστηκαν «πολύ-λύσεις» που ήταν συμβατές με πολλά από τα δίκτυα Instant Messaging – αλλά, και πάλι, αν και η εφαρμογή «υποστήριζε περισσότερα από ένα δίκτυα» (αντίθετα με τις «επίσημες» αλλά «εξειδικευμένες» λύσεις), ο χρήστης έπρεπε «να έχει λογαριασμό» σε καθένα από αυτά. Αυτό, όμως, αποτέλεσε την αφορμή για συνεργασίες ανάμεσα στα μεγάλα δίκτυα Instant Messaging, ώστε όποιος είχε λογαριασμό στο Α δίκτυο να μπορεί μέσω αυτού (και ακόμη και με τον «δικό του» και «επίσημο», «ειδικά για αυτό» instant messenger) να μπορεί να επικοινωνήσει με χρήστες που βρίσκονταν σε κάποιο άλλο. Η Google είχε συνεργαστεί με την AOL ώστε να υπάρχει τέτοια «συμβατότητα» ανάμεσα στα δίκτυα τους, αλλά τώρα την επέκτεινε ακόμη περισσότερο.

Από εδώ και έπειτα, όσοι χρησιμοποιούν το Google Talk και όλες τις… εκδοχές του (π.χ. το Google Chat που ενσωματώνεται στο Gmail) θα μπορούν να επικοινωνούν με όλους τους χρήστες του AIM, του instant messenger της AOL και το αντίστροφο. Έτσι, θα μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να «εισάγει τις επαφές του», που έχει «στο δίκτυο της AOL», απευθείας στο Gmail, ώστε να μπορεί να τους στέλνει μηνύματα μέσα από αυτό, δίχως να πρέπει να τρέξει κάποιον ανεξάρτητο instant messenger
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου