Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Playstation Network hacked. AGAIN.


Playstation Network down again
Φαίνεται πως η Sony θέλει να δοκιμάσει την υπομονή των χρηστών της, δεν εξηγείται αλλιώς. Το PSN είναι και πάλι offline (όσον αφορά την πρόσβαση μέσω των websites της Sony) για λόγους ασφαλείας και οι τεχνικοί της εταιρείας τρέχουν να διορθώσουν το ένα λάθος τους μετά το άλλο.
Τι συνέβη αυτή τη φορά; Ελάχιστα 24ωρα μετά την επαναφορά του PSN σε λειτουργία, αφού είχε μείνει offline για αρκετές εβδομάδες, η εταιρεία εντόπισε ακόμη ένα κενό ασφαλείας και για να αποφύγει τα χειρότερερα, «κατέβασε» το PSN για όσους προσπαθούν να κάνουν log-in σε αυτό μέσω κάποιας ιστοσελίδας, αλλά και το Qriocity password reset site. Αυτό σημαίνει ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του Playstation Network μέσω της κονσόλας του PS3, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να μην επαναπαύεστε…Ο λογαριασμός σας ίσως κινδυνεύει!
Το σφάλμα ολκής από πλευράς Sony είναι δύσκολο να γίνει πιστευτό: Ως γνωστόν, τα δεδομένα των 70 εκατομμυρίων χρηστών που υπεκλάπησαν πριν ένα μήνα περιελάμβαναν μεταξύ άλλων τα emails και προσωπικά στοιχεία των χρηστών, όπως η ημερομηνία γέννησης. Μετά την επαναφορά του PSN, η Sony υποχρέωσε όλους τους χρήστες να αλλάξουν το password τους για λόγους ασφαλείας, και ορθά έπραξε. Μόνο πού ο τρόπος επαναφοράς επιτρέπει σε οποιονδήποτε γνωρίζει το e-mail και την ημερομηνία γέννησης ενός χρήστη να του αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης!
Μετά την ανακάλυψη αυτού του κενού, η Sony «κατέβασε» εκ νέου το PSN για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις, ενώ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση στο PlayStation blog. Η ταλαιπωρία σαφώς δεν είναι μεγάλη και δεν κοστίζει τίποτα, όμως βλέπουμε πως ένα αρχικό σφάλμα μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Προληπτικά, μετά από όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, ίσως θα ήταν φρόνιμο για τους χρήστες να αλλάξουν το email account πού έχουν συνδέσει με το PSN account τους, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες κλοπής του. Ελπίζουμε να μην υπάρξει και 3ο επεισόδιο στο serial αυτό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου