Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ακόμα φθηνότεροι επεξεργαστές για netbooks από την Intel


Ακόμα φθηνότεροι επεξεργαστές για netbooks από την Intel
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αγορές της Άπω Ανατολής, η Intel έχει αποφασίσει να υιοθετήσει μια ιδιαίτεραεπιθετική τιμολογιακή πολιτική σε ό,τι έχει να κάνει με τους επερχόμενους επεξεργαστές Atom που απευθύνονται στην αγορά των netbooks.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα της σειράς Cedar Trail που προορίζονται να καλύψουν τις ανάγκες των netbooks θα διατίθενται σε τιμές από 42 έως 47 δολάρια, συνεπώς μιλάμε για μείωση κατά 30-50% σε σχέση με τους τρέχοντες entry level Atom. Αυτή τη στιγμή, οι κατασκευαστές φέρονται να πληρώνουν από 64 έως86 δολάρια για κάθε επεξεργαστή N400 και N500. 

Η αλλαγή αυτή στην πολιτική τιμών της Intel έχει ως στόχο να διατηρήσει ανταγωνιστικήτην αγορά των netbooks, τη στιγμή που η παγκόσμια τάση έχει στο επίκεντρο τα tablets. Με άλλα λόγια, η Intel θα κάνει ό,τι μπορεί για να κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημαανταγωνιστικά (δηλαδή φθηνά) netbooks, θέλοντας έτσι να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Εκτός από εξαιρετικά χαμηλές τιμές, οι Cedar Trail για netbooks έχουν και αξιόλογες επιδόσεις. Ο N2600 έχει συχνότητα λειτουργίας 1.6GHz, δύο πυρήνες με hyperthreading και GMA γραφικά στα 400MHz, ενώ ο N2800 ανεβάζει την ταχύτητα στα 1.8GHz, με τα γραφικά να τρέχουν στα 640MHz. Τα νέα μοντέλα αναμένεται να διατεθούν στην αγορά τον προσεχή χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου