Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Μπαίνει και το Facebook στο χρηματιστήριο


Με την είσοδο του LinkedIn στο χρηματιστήριο (γνωστή στις ΗΠΑ ως IPO) να χαρακτηρίζεται τουλάχιστον θεαματική, αφού από την πρώτη ημέρα διπλασίασε σχεδόν την τιμή της μετοχής του (από τα $45 στα $88.7) φαίνεται πως μια αντίστοιχη κίνηση από το Facebook δεν αργεί ή όπως λέει η, COO της εταιρείας, Sheryl Sandberg είναι αναπόφευκτη. Aυτό δήλωσε στο Reuters Global Technology Summit, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες, όπως το πότε τοποθετείται χρονικά η IPO του Facebook. 
Η Sandberg ανέφερε πως η διάθεση των μετοχών στο κοινό είναι μια διαδικασία αναπόφευκτη, από την οποία περνά κάθε εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα του μεγέθους της εταιρείας ότι ο κόσμος σταμάτησε να ρωτά αν πωλείται το Facebook. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί, απλά η εταιρεία θα “ανοίξει” για το επενδυτικό κοινό. Συγκεκριμένα δήλωσε:
“It’s a process that all companies go through. It’s an inevitable process for us, the next thing that happens…People used to ask us if we were going to get sold. People have stopped asking that question — we’re not … No one is buying us, we’re going public.”
Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις επιδόσεις του LinkedIn, ως ενδεικτικές της δυναμικής των κοινωνικών δικτύων.
Ήδη το Facebook συνεργάζεται με τραπεζίτες και ειδικούς για να καθοριστεί και το ποσοστό των μετοχών, που θα διατεθεί άλλα και την ιδανικότερη χρονική στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο, με το επικρατέστερο σενάριο να “δείχνει” τον Απρίλιο του 2012. Χωρίς βέβαια να αποκλείουμε το ενδεχόμενο η IPO του Facebook να γίνει νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται να σπάσουν αρκετά ρεκόρ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου