Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Nielsen: Μόλις το 5% των καταναλωτών έχει στην κατοχή του κάποιο tablet


Παρόλο που οι συζητήσεις γύρω από τα tablets δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες, η έρευνα που διεξήγαγε η Nielsen στις ΗΠΑ έδειξε πως λιγότερο από το 5% έχει στην κατοχή του ένα από αυτά. Σίγουρα δεν είναι ο αριθμός που περίμεναν όλοι να δουν, αλλά από την άλλη μεριά δεν είναι καθόλου μικρή η επιτυχία των tablets, δεδομένου ότι ουσιαστικά υπάρχουν στην αγορά εδώ και 1 χρόνο περίπου.
Η έρευνα της Nielsen έγινε σε 12.000 καταναλωτές των ΗΠΑ, από τους οποίους μόνο το 4,5% δήλωσε πως έχει αγοράσει κάποιο tablet. Αυτό το ποσοστό καθιστά τα tablets στην χαμηλότερη δυνατή θέση έναντι των υπόλοιπων mobile συσκευών, αφού το 36% έχει στην κατοχή του ένα smartphone, το 13% κάποια συσκευή αναπαραγωγής video/ήχου, το 9% κάποιον e-reader και το 8% κάποιο netbook.
Πρέπει όμως να σκεφτούμε πως μέχρι πριν λίγους μήνες δεν υπήρχαν αρκετά αξιόλογα tablets στην αγορά. Έτσι ακούγεται λογικό το ότι η Apple κατείχε το 80% της αγοράς των tablets τη στιγμή που διεξήχθει η έρευνα. Με άλλα λόγια, το 5% το πέτυχαν μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο, αφού, όπως ήταν λογικό, τους 2-3 μήνες πριν την άφιξη του iPad 2 οι πωλήσεις του original iPad είχαν ελαττωθεί. Για σύγκριση ας θυμηθούμε το Kindle της Amazon, το οποίο εμφανίστηκε στα τέλη του 2007. Η περσινή έρευνα είχε δείξει πως το ποσοστό του ήταν μόλις 5,8%, πετυχαίνοντας το σε μία χρονική περίοδο διπλάσια από αυτή της ζωής των tablets.
Σε ένα ακόμα poll από το Away.gr τον Φεβρουάριο, το 12,2% είχε δηλώσει πως στην on-the-go χρήση επιλέγει το tablet του, φέρνοντας το έτσι πάνω από τα netbooks. Πλέον όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα tablets έρχονται (και) στην ελληνική αγορά, τα περισσότερα των οποίων τρέχουν πάνω σε Android Honeycomb. Έτσι, αναμένουμε το ποσοστό της διεισδυσης των tablets μέσα στον επόμενο χρόνο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχει πάντως μία γενικότερη τάση που ευνοεί τα tablets, κάτι που δεν μένει παρά να το διαπιστώσουμε στους επόμενους μήνες. Έχετε αγοράσει κάποιο tablet τους τελευταίους μήνες; Σκοπεύετε να αγοράσετε σύντομα; Μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου