Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Apple εναντίον Mac Defender


Η Apple «αναγνώρισε» το ότι μια κακόβουλη εφαρμογή, το Mac Defender, αποτελεί πια πρόβλημα για πολλούς χρήστες Mac, και υποσχέθηκε να την αντιμετωπίσει η ίδια.

Ένα από τα… κλασσικότερα προτερήματα των Mac ήταν το μικρό σύνολο «κακόβουλου λογισμικού» που κυκλοφορεί για αυτούς. Έχοντας μικρότερο «κομμάτι της πίτας» στο σύνολο των υπολογιστών, οι Mac αποτελούσαν και «μικρότερο στόχο» για τους δημιουργούς ιών, malware, spyware και λοιπών… ανεπιθύμητων «εφαρμογών». Τώρα, που η δημοτικότητα τους αυξάνεται (ως ένα σημείο, χάρη στην επιτυχία των «αδελφών» iPhone, iPod και iPad), άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και οι περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού για αυτούς. Και ένας από τους «πρωταγωνιστές» του είδους είναι το λεγόμενο Mac Defender, ένα δείγμα malware λογισμικό που «αυτοπροβάλλεται» ως… «λύση αντιμετώπισης malware» - κάτι που έχουμε δει ουκ ολίγες φορές στον κόσμο των Windows. Οι χρήστες των Mac, όμως, μη έχοντας προηγούμενη εμπειρία από λογισμικό… «του είδους», είναι και πιο επιρρεπείς σε αυτό, με αποτέλεσμα αρκετοί να… «την έχουν πατήσει» με τη συγκεκριμένη… «εφαρμογή».

Τώρα, η Apple αναγνώρισε πως ειδικά η περίπτωση του Mac Defender έχει επεκταθεί αρκετά, και έτσι αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε δυο διαφορετικά μέτωπα. Πρώτα από όλα, διέθεσε online οδηγίες και συμβουλές για τους κατόχους Mac, που εξηγούν τι είναι και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το εν λόγω malware. Προχωρώντας, όμως, ένα ακόμη βήμα, υποσχέθηκε πως στο κοντινό μέλλον θα διαθέσει ένα software update που θα αναλάβει να «κυνηγήσει» και αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο malware, ενώ αν χρειαστεί, θα διαθέσει και στο μέλλον πρόσθετα software updates αυτού του είδους
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου