Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

16/5 – 22/5: Τα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας


Η εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε μας έφερε αρκετά ενδιαφέροντα νέα γύρω από την τεχνολογία, με το Away.gr να τα καταγράφει μέσα από 28 άρθρα. Ας δούμε με λίγα λόγια ποια ήταν αυτά που μας απασχόλησαν περισσότερο από το χώρο των social networks, τα smartphones, τα games και γενικότερα το χώρο της τεχνολογίας.
Ίσως αυτό που τάραξε περισσότερο τα νερά ήταν η επληκτική εκτίναξη της αξίας του LinkedIn από τη στιγμή που μπήκε στο χρηματιστήριο, με τη μετοχή του να κλείνει τελικά την Παρασκευή στα $93,09. Αφού έγινε η αρχή, είναι πολύ πιθανό πλέον να το ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα social networks, με το Facebook να κάνει ίσως την κίνηση του τον Απρίλιο του 2012. Εκεί κι αν θα γίνουν νέα ρεκόρ.
Όσοι αναρωτιέστε πως έφτασε το Skype από την ίδρυση του το -όχι και τόσο- μακρινό 2003 στην εξαγορά του από τη Microsoft έναντι $8,5 δις, αρκεί να δείτε αυτό το infographic. Σε άλλα νέα γύρω από τις επενδύσεις, το “ειδύλλιο” μεταξύ Microsoft και Nokia μπορεί να οδηγήσει σε κάτι πιο σημαντικό, αφού η Microsoft φαίνεται πως ενδιαφέρεται να προβεί σε μία εξαγορά της Nokiaμέχρι το τέλος του 2011.
Περνώντας στον τομέα των smartphones και των laptops, στην αρχή της εβδομάδας είχαμε νέες φήμες όσον αφορά τα MacBook Air και το iPhone 4S(?). Σίγουρα θα δούμε ακόμα περισσότερες μέχρι την ανακοίνωση τους. Την ίδια βδομάδα είχαμε και τις πρώτες πληροφορίες για το HTC Puccini, ένα νέο tablet από την HTC και τον μεγάλο αδερφό του HTC Flyer. Τα προβλήματα για το PSN δεν έχουν τελειωμό, μιας και αυτή τη φορά εντοπίστηκε “τρύπα” στην διαδικασία αλλαγής του κωδικού που αναγκάστηκαν να κάνουν οι χρήστες της υπηρεσίας.
Η Sharp πρωτοτύπησε από το Τόκυο, δημιουργώντας την πρώτη οθόνη με τεχνολογία Ultra High Definition, κάτι που όμως αναμένεται να δούμε στα σπίτια μας μετά το 2020.
Αυτή την εβδομάδα είχαμε 3 reviews ελληνικών εφαρμογών για iOS από το Away.gr, με μία εφαρμογή που απευθύνεται σε παιδιά να κάνει την αρχή. Ο λόγος για το ΑΒγράφω το οποίο αναλαμβάνει να βοηθήσει το παιδί σας να μάθει να γράφει. Στη συνέχεια είδαμε το Taxibeat, μία εφαρμογή που στοχεύει στο να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργούν τα ταξί στη χώρα μας, εισάγοντας την έννοια της βαθμολόγισης των οδηγών από τους πελάτες. Πέρα από αυτά, είδαμε και το Animal Force, ένα sliding puzzle παιχνίδι το οποίο με τη βοήθεια των animated γραφικών του στοχεύει στο να μας κρατήσει απασχολημένους αρκετές ώρες.
Τέλος, μάθαμε τις λεπτομέρειες για το 2ο Wordcamp Greece το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να εκμεταλευτούν καλύτερα τη δύναμη του WordPress. Όσον αφορά το notes.away.gr, είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπου η Βάντα Γιανναρά μας εξηγεί τις σκέψεις της γύρω από την “βρώμικη” επίθεση του Facebook κατά της Google και δίνει χρήσιμες συμβουλές με τα do’s και τα don’ts του καλού επαγγελματία.
Να έχετε όλοι μία καλή εβδομάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου