Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Τα διπλοπύρηνα Sandy Bridge laptops ξεκίνησαν να κυκλοφορούν


Τα διπλοπύρηνα Sandy Bridge laptops ξεκίνησαν να κυκλοφορούν
Σίγουρα θα παρατηρήσατε ότι αυτήν την εβδομάδα αποκαλύφθηκαν πολλά νέα laptops.
Μπορεί όλη την δόξα να την έκλεψε το νέο υπέρ-λεπτο Samsung Series 9 laptop, αλλά η Dell και η ASUS παρουσίασαν και αυτές με την σειρά τους αρκετές προτάσεις Sandy Bridge laptops.
Όμως κάτι άλλο μεγάλο συνέβη αυτήν την εβδομάδα στο κόσμο των φορητών υπολογιστών - ένας αρκετά ικανοποιητικός αριθμός διπλοπύρηνων Sandy Bridge laptops ξεκίνησαν να διατίθενται στα ράφια των καταστημάτων σε όλο τον κόσμο.
Για σταθείτε όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην φετινή CES?
Η απάντηση είναι όχι ακριβώς: Η Intel όταν ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Sandy Bridge τον Ιανουάριο, ξεκίνησε να αποστέλει μόνο τα τετραπύρηνα chips - τώρα όλοι οι διπλοπύρηνοι επεξεργαστές Core i3, Core i5 και Core i7 είναι έτοιμοι για τα συστήματα που θα τους φιλοξενήσουν.
Έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν μία λίστα με όλα τα διαθέσιμα laptops που διατίθενται για παραγγελία ή είναι άμεσα διαθέσιμα για αγορά.
Καιρός είναι λοιπόν να αποφασίσετε αν χρειάζεστε ένα "φρέσκο" διπλοπύρηνο laptop!

Dell
Η Dell κυκλοφόρησε 2 νέα συστήματα αυτήν την νέα εβδομάδα - τον Inspiron R και τον Vostro, ωστόσο διατίθενται και τα νέα Latitude για παραγγελία.
  • Inspiron Rs (14R, 15R & 17R) - Πέρα από τα νέα clicklet πληκτρολόγια και τα εναλλασόμενα καλύμματα, η νέα σειρά Inspiron R ενσωματώνει την νέα γενιά Sandy Bridge επεξεργαστών (Core i3, Core i5 & Core i7). Τα 14R και 15R διαθέτουν την κάρτα γραφικών της AMD, 6400M ενώ το 17R διαθέτει την nVidia GeForce GT 525M
  • Latitude E5000 και E6000 - Εάν γλυκοκοιτούσατε τα νέα επαγγελματικά laptops της Dell και περιμένατε εδώ και καιρό να κυκλοφορήσουν, τώρα μπορείτε να τα αποκτήσετε.
    Απ ότι φαίνεται υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές, για παράδειγμα ο Ε6420 ξεκινάει από τα 699$ και περιλαμβάνει έναν επεξεργαστή Core i3-2310M, 2GB μνήμη RAM και 250GB σκληρό δίσκο.

HP
Θυμάστε τα 2 συστήματα που είχε ανακοινώσει η HP τον Φεβρουάριο? Τώρα πλέον μπορείτε να τα αποκτήσετε.
  • Pavilion DV6, DV7 - η HP επανασχεδίασε εντελώς την mainstream σειρά dv προσθέτοντας καλύμματα αλουμινίου και clicklet πληκτρολόγια χωρίς να ανεβάσει πολύ την τιμή τους. Για 799$ μπορείτε να αποκτήσετε ένα Pavillion dv6 με οθόνη 15.6 ιντσών, επεξεργαστή Core i5-2410M, 6GB μνήμη RAM και σκληρό δίσκο μεγέθους 640GΒ. Εάν μπορείτε να διαθέσετε άλλα 100$ μπορείτε να αποκτήσετε και μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών AMD Radeon 6490M για τις gaming ανυσηχίες σας!
  • G-Series - Τα περισσότερα νέα budget συστήματα της HP λόγω κόστους δεν θα συμπεριλάνουν την νέα γενιά επεξεργαστών, ωστόσο η HP αποφάσισε να μην ισχύσει κάτι τέτοιο για την δημοφιλή σειρά G-Series. Αυτά λοιπόν θα είναι διαθέσιμα με έναν εντελώς νέο χρωματικό συνδυασμό και με αρχική τιμή τα 499$ με τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε ένα laptop με οθόνη 15.6 ιντσών, επεξεργαστή Core i3 και σκληρό δίσκο 320GB.
Δυστυχώς η HP δεν έκανε κάποια αναφορά για την ανανεωμένη σειρά Envy.
Lenovo
  • ThinkPad T420 & T520 - Η Lenovo σε αντίθεση με τις Dell και HP δεν ανανέωσε την εξωτερική εμφάνιση των laptop της, ωστόσο άλλαξε τα σωθηκά τους!
    Το Τ420 μπορεί να ενσωματώσει επεξεργαστή Core i3 ή Core i5 ενώ το Τ520 έως και Core i7.
    Τέλος και τα 2 υποτίθεται ότι προσφέρονται με κάρτες γραφικών της nVidia αλλά μέχρι και αυτήν την ώρα δεν μας δίνεται αυτή η επιλογή.

Samsung
  • Series 9 - Όπως διάβασατε χθες, το πρώτο laptop της Samsung με Sandy Bridge επεξεργαστή είναι το Series 9. Αναμένεται να ενσωματώνει τον επεξεργαστή Core i5-2537M ενώ θα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό υλικό το duralumin και θα ζυγίζει περίπου 1.3 κιλά. Αυτό που δεν ξέρετε όμως είναι ότι η Samsung αποφάσισε επιτέλους να το ανακοινώσει και επίσημα.
Sony
  • Vaio C Series - Όπως θα ξέρετε, τα laptops της σειράς CA και CB έρχονται με πολλά διαφορετικά χρώματα τα οποία καταφέρνουν και μαγνητίζουν τα βλέματα όλων. Τα καλά νέα είναι ότι η Sony θα τα διαθέσει και σε μαύρο χρώμα! Όλα τα laptops της σειράς C (με οθόνη 14.4 και 15.6 ιντσών) θα διατιθενται με την σειρά επεξεργαστών Sandy Bridge Core i5 και την κάρτα γραφικών AMD Radeon 6470M. Η αρχική σύνθεση θα ξεκινάει από τα 899$ και δεν θα περιλαμβάνει μονάδα Blu-ray, δίνοντας όμως άλλα 70$ μόνο, μπορείτε να την προσθέσετε στην σύνθεση σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου