Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η κυκλοφορία του iOS 5 μετατίθεται για το Φθινόπωρο του 2011


Αναβάλλεται η κυκλοφορία του iOS 5 για το Φθινόπωρο του 2011
Το iOS 5 είναι πιθανό να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο αντί για τον ερχόμενο Ιούνιο στην WWDC. Υπάρχουν μερικοί λόγοι που μας κάνουν να το πιστεύουμε αυτό, και ο πρώτος είναι ότι δεν ακούσαμε τίποτα για κάποια νέα έκδοση του iOS στην ανακοίνωση για την κυκλοφορία του iPad 2.
Στη συνέχεια, υπάρχει αυτό το σενάριο σχετικά με την αλλαγή στρατηγικής από την Apple για τις υπηρεσίες MobileME και την πιθανή ενσωμάτωση τους μέσα στο iOS 5 - κάτι που απαιτεί αρκετό χρόνο και σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί.
Υπάρχουν επίσης και κάποιες άλλες φήμες τις οποίες και δεν προσέξαμε μέχρι τώρα, και ίσως να βγουν αληθινές. Οι συγκεκριμένες φήμες αναφέρουν ότι πιθανόν να κυκλοφορήσει ένα νέο iPad αυτό το φθινόπωρο, το οποίο και θα διάφερει κάπως από τους προκατόχους του. Είναι πιθανόν λοιπόν το νέο iOS 5 να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το νέο iPad.
Λέγεται ότι το iOS 5 θα είναι σχεδιασμένο από την αρχή και θα περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με κάποιους που δοκίμασαν το νέο Mac OS X Lion, το τελευταίο έχει πολλά κοινά στοιχεία με το iOS.
Συγκεκριμένα, η κύλιση πλέον είναι ίδια με αυτήν του iOS, το νέο Launchpad είναι ίδιο με αυτό της homescreen του iOS και τα multi-tasking gestures είναι ίδια με αυτά του iOS 4.3.
Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple προσπαθεί να "χτίσει" μία γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των 2 αυτών λειτουργικών, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής λόγω των λιγοστών πληροφοριών. Το μόνο που μπορούμε να μαντέψουμε είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε κάποιο Apple tablet που να τρέχει το κανονικό Mac OS X.
Σύμφωνα με τις έμπιστες πηγές του TechCrunch, το iOS 5 πιθανότατα να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο. Οπότε το νέο iPhone 5 θα κυκλοφορήσει με iOS 4.x, αλλά το iOS 5 θα μπορούσε να παρουσιαστεί ταυτόχρονα με αυτό.
Όλα τα παραπάνω βέβαια βασίζονται σε φήμες, αλλά καταφέρνουν να προκαλούν το ενδιαφέρον.
Σίγουρα τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν τον Ιούνιο στην έκθεση WWDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου