Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η Mobiado και η Aston Martin παρουσίασαν το πρώτο διάφανο κινητό


Η Mobiado και η Aston Martin παρουσίασαν το πρώτο διάφανο κινητό
Η Mobiado και η Aston Martin παρουσίασαν το πρώτο διάφανο κινητό
Η Mobiado και η Aston Martin παρουσίασαν το πρώτο διάφανο κινητό
Η Mobiado και η Aston Martin παρουσίασαν το πρώτο διάφανο κινητό
Mobiado, μία κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών τηλεφώνων και η Aston Martin, μια εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων συνεργάζονται προκειμένου να κατασκευάσουν κινητά τηλέφωνα. Το πρώτο παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες και ήταν ένα επαναστατικό διάφανο Android smartphone.
Δείτε τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται και θα καταλάβετε για τι μιλάμε.
Το πρότυπο τηλέφωνο της Μοbiado αποκαλείται CTP002 και πρόκειται για ένα μεγάλο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού με 2 πλευρές (αριστερά και δεξιά) κατασκευασμένες από τιτάνιο.
Το γυαλί που χρησιμοποιείται είναι στην πραγματικότητα μία οθόνη αφής τύπου capacitive.
Αν και πρόκειται για ένα πρωτότυπο τηλέφωνο και μόνο από έναν απλό τεχνικό έλεγχο φαίνεται ότι είναι αδύνατον να υλοποιηθεί, η Mobiado σίγουρα κρύβει έναν άσσο στο μανίκι της.
Ακόμα, η Mobiado σχεδιάζει να εισάγει στην θύρα της κάρτας SIM, ένα chipset το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τρέξει το Android και μια μπαταρία με αρκετή ισχύ έτσι ώστε το τηλέφωνο να μπορεί να λειτουργήσει για περισσότερο από ένα λεπτό.
Σίγουρα τα παραπάνω ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας με την σημερινή τεχνολογία.
Αλλά το να μην έχεις πρόσβαση στην τεχνολογία του αύριο δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνεις και κάποια σχέδια για το αύριο, όπως αναφέρει η Mobiado.
Το CTP002 θα μπορεί να συνδεθεί με το αυτοκίνητο και την οθόνη του.
Η οθόνη του αυτοκινήτου θα μπορεί να δείχνει έναν χάρτη με όλα τα σημεία ενδιαφέροντος και όλες τις τοποθεσίες των φίλων σας.
Οι ενσωματωμένες κάμερες του αυτοκινήτου σας θα μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να τραβάνε περιοδικά κάποια φωτογραφία και να την ανεβάζουν αυτόματα στο Facebook ή στο Twitter (δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να δείχνετε συνεχώς πόσο πλούσιος είστε) κα το επιταχυνσιόμετο του CTP002 θα μπορεί να παρακολουθεί το σώμα του οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης, έτσι ώστε να δίνει στους αερόσακους του αυτοκινήτου περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πως θα αντιδράσουν.
Αυτές οι λειτουργίες σίγουρα ακούγονται πολύ ωραίες αλλά δεν παύουν να αποτελούν για τους περισσότερους κάτι το φανταστικό (ειδικά το να εμπιστεύεται κανείς ένα κινητό τηλέφωνο όσο έναν αερόσακο) αλλά το να κατέχεις ένα διάφανο κινητό όπως το Mobiado CTP002 είναι εκπληκτικό.
Τέλος, το πρωτότυπο Mobiado CTP002 θα παρουσιαστεί στην BaselWorld, την γνωστή έκθεση ρολογιών και Κοσμημάτων στην Ελβετία.
Κάτι που είναι καλό να ξέρετε αν τύχει να είστε εκεί κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου