Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου LGA2011 CPU socket της Intel



Οι πρώτες εικόνες του νέου, υψηλών επιδόσεων, CPU socket της Intel που διαθέτει 2011 ακροδέκτες (LGA2011) έκαναν την εμφάνιση τους στο Internet. Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, αφορούν σε ένα πρωτότυπο motherboard της MSI.
Το νέο socket συνοδεύεται από ένα νέο chipset, το Intel X68 Express, το οποίο θα αποτελέσει κατά πάσα πιθανότητα την αιχμή του δόρατος της Intel όσο αφορά στην πλατφόρμα της, και θα απευθύνεται σε ενθουσιώδεις χρήστες, overclockers και gamers.
Οι νέοι επεξεργαστές που θα κάνουν χρήση αυτού του socket θα διαθέτουν 6, 8 ή και 12 πυρήνες και θα ενσωματώνουν quad-channel ελεγκτή μνήμης.  Εκ' πρώτης όψης το LGA2011 δείχνει... τεράστιο και φαίνεται στην πρώτη εικόνα να διαθέτει δύο βραχίονες ασφάλισης. Σε ένα τυπικό ΑΤΧ motherboard, κάθε DIMM slot με άρθρωμα μνήμης ουσιαστικά θα αφορά σε ένα κανάλι του quad channel ελεγκτή μνήμης. Στο συγκεκριμένο motherboard παρατηρούμε δύο DIMM slots σε κάθε πλευρά του socket!  
Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να σταθούμε είναι ότι όπως έγινε και στην περίπτωση των Sandy Bridge, όλα τα στοιχεία του Northbridge chipset έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό των επεξεργαστών LGA2011. Και έτσι περιμένουμε ο32-lanes ελεγκτής PCI Express να βρίσκεται στο εσωτερικό των επεξεργαστών του είδους. Αυτό που ουσιαστικά αποτελεί το κεντρικό chipset στο motherboard είναι το Platform Controller Hub, δηλαδή το PCH, που ουσιαστικά αποτελεί την νότια γέφυρα του chipset που παλαιότερα ονομάζαμε Southbridge. Περισσότερα για την νέα πλατφόρμα θα γνωρίζουμε σύντομα.
The LGA2011 processor size!!


Name:  image_4d15fece9df00.jpg
Views: 1924
Size:  83.6 KB


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου