Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πως να ενεργοποιήσετε τα multifinger gesture στο iPad 2


Πως να ενεργοποιήσετε τα multifinger gesture στο iPad 2
H νεώτερη έκδοση του iOS (4.3) ενσωμάτωνε μία σειρά από multi-finger gestures αλά MacBook στην έκδοση για τους developers έτσι έωστε να ξέρουν τι πρέπει να περιμένουν. Δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν αυτά να περάσουν στην τελική έκδοση του λογισμικού. Υπάρχουν όμως και καλά νέα.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν απλά με ένα μικρό tweak του λογισμικού και χωρίς να είναι απαραίτητο το jailbreak.
Τα καλά νέα είναι βέβααι ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν απλά με ένα μικρό tweak του λογισμικού και χωρίς να είναι απαραίτητο το jailbreak.
Τώρα πλέον μπορείτε με τέσσερα ή πέντε λοξά χτυπήματα να ανοίξετε το εναλλασόμενο μενού ανοικτών εφαρμογών, με την τοποθέτηση πέντε ενωμένων δακτύλων να πάτε στην homescreen και με τέσσερα ισχυρά χτυπήματα να αποκτήσετε πρόσβαση στις εκτελούμενες εφαρμογές και στα κουμπιά αναπαραγωγής multimedia.
Για την ενεργοποίηση δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω οδηγό.
Θα χρειαστείτε έναν υπολογιστή που να τρέχει Mac OS X και μία εφαρμογή για MacOS αξίας 5 δολλαρίων.
Εδώ μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες ενεργοποίησης, τις οποίες και προσφέρει το Gizmodo:
1. Αγοράστε την εφαρμογή Xcode 4 και εγκαταστήστε την.
2. Φορτώστε το Xcode και συνδέστε το iPad σας στον υπολογιστή σας. Αμέσως θα εμφανιστεί στον κατάλογο συσκευών του Xcode.
3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Use for development"
4. Όταν σας ζητηθεί να εισάγετε τα διαπιστευτήρια των iOS developers στο παράθυρο διαλόγου, κάντε κλικ στο κουμπί Άκυρο. Έπειτα θα σας βγάλει ένα εικονίδιο σφάλματος. Απλά περιφρονήστε το.
5. Όταν η ενεργοποίηση του developer mode έχει ολοκληρωθεί, μεταβείτε στο μενού του iPad σας και συγκεκριμένα στις γενικές επιλογές (general preferences) και ενεργοποιήστε τα multi-gestures.
Αν δεν έχετε δει ακόμα πως εκτελούνται τα finger gestures, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο, το οποίο δείχνει όλα τα finger gestures να δοκιμάζονται σε μία πρώιμη έκδοση του iOS 4.3 σε ένα κανονικό iPad 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου