Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Οι AMD Radeon HD 7000M θα κυκλοφορήσουν αρχές 2012


Οι AMD Radeon HD 7000M θα κυκλοφορήσουν αρχές 2012
Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με την επόμενη γενιά καρτών γραφικών AMD Mobility Radeon είναι επιτέλους διαθέσιμες, χάρις σε ένα roadmap για το 2012 που διέρρευσε πρόσφατα.
Το Τουρκικής προέλευσης site DonahimHaber ανέβασε μία εικόνα με ένα roadmap το οποίο δείχνει τα σχέδια της AMD για μία σειρά από πανίσχυρες mobile κάρτες γραφικών Radeon HD 7000M.
Η αναμενόμενη διαδικασία κατασκευής θα είναι στην εκπληκτικά μικρή κλίμακα των 28nm, κάτι το οποίο θα κάνει την παραγωγή ακόμα πιο προχωρημένη σε σχέση με τις κλίμακες κατασκευής των 40nm και των 32nm που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατασκευή των περισσότερων επεξεργαστών.
Με την χρήση μικρότερης κλίμακας κατασκευής, θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας και η εκλυόμενη θερμότητα για το ίδιο περίπου επίπεδο επιδόσεων.
Σύμφωνα με το roadmap που διέρρευσε, οι πρώτες Radeon 7000M που θα κυκλοφορήσουν, θα προορίζονται για mainstream χρήση. Η πρακτική της κυκλοφορίας mainstream μοντέλων πριν την κυκλοφορία των enthusiast είναι κάτι το ασυνήθιστο, καθώς οι nVidia και AMD συνηθίζουν να κυκλοφορούν πρώτα τα high end μοντέλα καρτών γραφικών.
Αυτά τα νέα Radeon chips με το κωδικό όνομα Wimbledon και Heathrow θα καταναλώνουν πάνω από 35 Watt κάτι που τα καθιστά αρκετά ενεργοβόρα για τα περισσότερα laptops.
Ευτυχώς, αναμένεται να παρουσιαστούν 2 λιγότερο ενεργοβόρες mainstream εκδόσεις με το κωδικό όνομα Chelsea και Thames.
Το ποσό της μνήμης των καρτών γραφικών Radeon HD 7000M θα ξεκινάει από το 1GB και θα φτάνει τα 4GB σύμφωνα με τις αναφορές.
Τα laptops θα αρχίσουν να εφοδιάζονται με τις AMD Radeon HD 7000M εντός του 4ου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Αυτοί βέβαια που αναζητάν τις high end 7000M θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2ο τρίμηνο του 2012.
Προς το παρόν, οι φανατικοί του mobile gaming θα πρέπει να αρκεστούν είτε στις nVidia GeForce 500M είτε στις AMD Radeon HD 6000M.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου