Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκαν οι τέσσερις πρώτοι AMD Bulldozer


Παρουσιάστηκαν οι  τέσσερις  πρώτοι AMD Bulldozer
Παρουσιάστηκαν οι  τέσσερις  πρώτοι AMD Bulldozer
Παρουσιάστηκαν οι  τέσσερις  πρώτοι AMD Bulldozer
Παρουσιάστηκαν οι  τέσσερις  πρώτοι AMD Bulldozer
Όσο πλησιάζει ο Ιούνιος έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για τουςBulldozer CPUs. Η AMD θέλοντας να ανακόψει λίγο την πορεία των Intel Sandy Bridge ενημέρωσε για την ύπαρξη τεσσάρων επεξεργαστών. Δυο 8-cores (FX-8130P & FX-8110), έναν 6-core (FX-6110) και έναν 4-core (FX-4110).
Και οι τέσσερις παραπάνω επεξεργαστές είναι μέλη της καινούργιας οικογένειαςZambezi και θα τους δούμε στην αγορά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Κατασκευάζονται ήδη στα εργοστάσια της GlobalFoundries στα 32nm και θα κουμπώνουν σε AM3+ motherboards.
Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές δεν έχουν καμία σχέση με τα AMD Fusion chips και συνεπώς δεν έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη γραφικών, όμως, σαν γνήσιοι AMD, έχουν ενσωματωμένο τον memory controller για μνήμες DDR3 μέχρι τα 1866MHz.
Μέσα σε κάθε Bulldozer επίσης θα βρούμε 8MB L3 cache και 4/6/8MB L2 cache (για τους 4-/6-/8-core CPUs αντίστοιχα).
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η τεχνολογία Turbo Core που εφαρμόζει η AMD καθώς και το γεγονός ότι οι νέοι επεξεργαστές θα έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, κάτι που θα κάνει τον υπερχρονισμό τους πολύ εύκολο.
Ο κορυφαίος FX-8130P έχει 125W TDP και οι υπόλοιποι 95W.
Άλλες πληροφορίες δεν έχουμε, όπως επίσης δεν γνωρίζουμε και τις συχνότητες λειτουργίας, όμως, όλοι εικάζουν ότι οι συχνότητες θα είναι τριγύρω στα 3GHz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου