Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

H HP αρνείται τις φήμες για την διακοπή παραγωγής H/Y


H HP αρνείται τις φήμες περί της διακοπής παραγωγής business PC
Η HP σε πρόσφατη δήλωση της αρνήθηκε μια φήμη που κυκλοφορεί από την Πέμπτη, ότι σκοπεύει να πουλήσει όλο τον τομέα που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Ο Διευθυντής δημοσίων σχέσεων, κ. Bill Wohl κατηγόρησε την εφημερίδα Taiwan Commercial Times ότι διατυμπανίζει "ανυπόστατες αναφορές" και πρόσθεσε ότι πρόκειται απλά για "φήμες και εικασίες".
Ισχυρίστηκε ότι οι φήμες είναι εσφαλμένες, και τόνισε πόσο σημαντικοί είναι η ηλεκτρονικοί υπολογιστές για την εταιρεία του.
"Η HP τρέχει την μεγαλύτερη επιχείρηση Η/Υ στον κόσμο και αυτός είναι και ο πυρήνας στρατηγικής της HP" όπως τόνισε.
Η αρχική φήμη πρότεινε ότι η Samsung ήταν ο πιο πιθανός υποψήφιος λόγω του μεγέθους του, αλλά η Lenovo και η Foxconn ήταν σε επαφή σχετικά με την πιθανότητα αυτή.
Σύμφωνα με κάποιες πηγές της Digitimes, είχαν ήδη εκφραστεί αμφιβολίες γι αυτές τις φήμες.
Φέτος η HP είχε αδύναμες πωλήσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάτι που οφειλόταν εν μέρη και στο iPad, σίγουρα όμως τα χαμηλά έσοδα δεν ήταν λόγος για την εγκατάλειψη του τομέα αυτού.
Ο Νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Leo Apotheker έχει κάνει επίσης πιο επιθετική την πολιτική της HP, θέτοντας κάποια μακροπρόθεσμα σχέδια για την ενσωματώση του WebOS σε όλα τα pc μέχρι το 2012, διαψεύδοντας έτσι τις φήμες για την πρόωρη διακοπή παραγωγής υπολογιστών.
Η HP διαθέτει φυσικά και άλλες επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με τις πωλήσεις επιχειρήσεων και υπηρεσιών.
Πάντα βέβαια η HP ανήκε στους πρωτοπόρους κατασκευαστές home pc's και εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος τομέας είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου