Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το Twitter πειραματίζεται…

Το Twitter προχωράει σε αλλαγές στις σελίδες προφίλ των χρηστών του, σε μια προσπάθεια να συνδράμει στην επικοινωνία μεταξύ τωνtweeters.

Η βασική αλλαγή που θα παρατηρήσει κάποιος είναι αυτή της προσθήκης ενός reply box στις σελίδες προφίλ κάποιων χρηστών. Σύμφωνα με τοTwitter, το χαρακτηριστικό αυτό ξεκινάει τώρα, οπότε μπορεί να μην έχει ακόμα ενεργοποιηθεί στο προφίλ σας.
Ο στόχος της κίνησης αυτής είναι να κάνει πιο σαφή στους νέους χρήστες τα βασικά της αναφοράς χρηστών σε ένα tweet.
Αφότου το χαρακτηριστικό αυτό ενεργοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον κάποιος επισκεφτεί έναν λογαριασμό στο Twitter, θα έχει την επιλογή ενός κλικ για να αποστείλει ένα tweet προς τον χρήστη αυτόν.
Επίσης, το Twitter τεστάρει το "τύπου-Facebookmessage wall σε κάποιους λογαριασμούς, και πιθανώς να το ενεργοποιήσει σε όλους τους λογαριασμούς όποτε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Το Twitter είχε πάντα κάποια θέματα οικονομικής φύσεως από τότε που ξεκίνησε το 2006, αν και το βασικό του πρόβλημα υπήρξε πάντοτε η επιρροή του κοινωνικού δικτύου στη μαζική αγορά.
Σε πρώτο επίπεδο, το Twitter είδε το "άστρο" του να λάμπει όταν ένας αριθμός από διασημότητες ξεκίνησαν να κάνουν χρήση του Twitter, με τον σταρ του κινηματογράφου και τεχνολογικό επενδυτή Ashton Kutcher να είναι από τους πρώτους που αναγνώριζε την ισχύ των social media.
Ακόλουθα, οι Britney SpearsLady GaGa ακόμα και ο πρόεδρος Obamaέχουν χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του Twitter για τους δικούς τους σκοπούς και παρόλο που "ζει στη σκιά" του Facebook, το Twitter έχει γίνει πολύ πιο mainstream.
Το περιβάλλον εργασίας του Twitter αποτελεί την επιλογή πληθώρας χρηστών εξαιτίας της απλότητάς του, και το μόνο που απομένει είναι να γεφυρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στις Twitter apps και στο webinterface.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου