Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δείτε το Roadmap των chipset της Qualcomm

Δείτε το Roadmap των chipset της Qualcomm

Η Qualcomm ανεβάζει τον πήχη και αποκαλύπτει τα σχέδιά της για το προσεχές μέλλον, με νέες γενιές επεξεργαστών.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Qualcomm δείχνει αποφασισμένη να κάνει ακόμα περισσότερα άλματα στο παιχνίδι των επεξεργαστών, μέσα στα πλαίσια του συνεχούς ανταγωνισμού και της συνεχής ανάπτυξης και βελτίωσης των mobile συσκευών.
Ένα νέο roadmap, που μόλις κυκλοφόρησε, δείχνει την κατεύθυνση που προσανατολίζεται η Qualcomm, με τα σχέδιά της για τα επόμενα χρόνια. Για αρχή, θα κυκλοφορήσει διπύρηνα chipsets από 1.5GHz ως 1.7GHz προς το τέλος αυτής της χρονιάς, που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε τηλέφωνα είτε την ίδια περίοδο, είτε στις αρχές του 2012. Τα γραφικά θα οδηγούνται από μια Adreno 225, που λέγεται πως μπορεί να ανταγωνιστεί την GPU του επερχόμενου PlayStation Vita.
Η συνέχεια είναι πάνω-κάτω η ίδια. Τα 8230 και 8930 θα είναι και τα δυο διπύρηνα μοντέλα, με τους πυρήνες τους χρονισμένους ανάμεσα στο 1GHz και τα 1.2GHz, ανάλογα με τα θέλω του κατασκευαστή. Η μεγαλύτερη διαφορά θα βρίσκεται στον τομέα των γραφικών, όπου τα τηλέφωνα θα διαθέτουν την Adreno 3 (την 305 για την ακρίβεια) που θα ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες του PlayStation Vita και θα μας μεταφέρει στην περιοχή του Xbox 360 και του PlayStation 3.
Τέλος, το 2013 θα μας φέρει τα τετραπύρηνα θηρία με chipsets που θα παίζουν από 2.0GHz έως 2.5GHz και θα ενσωματώνουν την Adreno 320 GPU. Όπως αντιλαμβάνεστε, έχουμε φτάσει σχεδόν στο σημείο όπου θα κουβαλάμε στην τσέπη μας ολόκληρη την ισχύ ενός mid-end υπολογιστή!
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σε ποιο σημείο θα σταθεί η Qualcomm εναντίον του ανταγωνισμού και πιο συγκεκριμένα της Nvidia. Η τελευταία θα κυκλοφορήσει το τετραπύρηνο Kal-El Tegra 3 chipset της μέχρι το τέλος της χρονιάς, και όχι το 2013 όπως η Qualcomm.
Το σίγουρο είναι πως οι μόνοι κερδισμένοι θα είμαστε εμείς, αφού αυτός ο ανταγωνισμός μπορεί να φέρει μόνο καλύτερα και φτηνότερα μοντέλα στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου