Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

15 εκατομμύρια iPhone 5 έτοιμα για το "launch"

15 εκατομμύρια iPhone 5 έτοιμα για το "launch"
H Apple έχει παραγγείλει 15 εκατομμύρια iPhone 5 για να είναι διαθέσιμα στο λανσάρισμα του νέου κινητού το Σεπτέμβρη.
Οι εντολές έχουν δοθεί και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει: στα εργοστάσια της Pegatron στην Σαγκάη της Κίνας, το καινούριο iPhone 5 βρίσκεται ήδη στην αλυσίδα παραγωγής, έτσι ώστε να προλάβουν να ρίξουν στην αγορά 15 εκατομμύρια κομμάτια. Η Pegatron είναι ο κατασκευαστής που έχει επιλέξει η Apple για την παραγωγή του iPhone, και η κινεζική εταιρεία είναι υπ΄ατμόν για να τιμήσει τα συμβόλαια και τις συμφωνίες της.
Το καινούριο smartphone της Apple αναμένεται να είναι σχεδιαστικά πολύ παρόμοιο με το iPhone 4, αλλά σημαντικά αναβαθμισμένο εσωτερικά, στον τομέα του hardware. Συγκεκριμένα θα περιέχει τον διπύρηνο επεξεργαστή A5, φυσικά τεχνολογίας ARM Cortex, ενώ αναβαθμισμένη θα είναι και η βασική του κάμερα, η οποία θα έχει ανάλυση 8Mpixels. To iPhone 5 αναφέρεται πως έχει ήδη κυκλοφορήσει σε μικρό αριθμό πρωτοτύπων, τα οποία διακινούνται ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη, τόσο της Apple, όσο και μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παροχέων, καθώς έχει ολοκληρωθεί η φάση των δοκιμών του.
Όσον αφορά το κατασκευαστικό μέρος της υπόθεσης, η Pegatron προσπαθεί να αναβαθμίσει το ρόλο της ως συνεργάτη της Apple και να καταφέρει να αποσπάσει συμβόλαια κατασκευής τόσο για τα iPad, όσο και για τα MacBook, τα οποία έχει αναλάβει η Foxconn. Από την πλευρά της η Apple εμμένει στην τακτική της απόδοσης ξεχωριστών συμβολαίων σε κάθε κατασκευαστή ώστε να διασφαλίσει πως κάθε προϊόν κατασκευάζεται με τα ίδια αυστηρά πρότυπα και δεν υπάρχουν καθόλου αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις από μοντέλο σε μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου