Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κάντε το Google+ σαν το Facebook

Εάν έχετε λάβει μια πρόσκληση για το Google+ και θέλετε να το παραμετροποιήσετε ώστε να μοιάζει με το Facebook, ακολουθήστε τα επόμενα βήματα.
Ουσιαστικά, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι να χρησιμοποιήσετε τον Firefox ή τον Chrome και πέντε λεπτά από τον χρόνο σας, και σύντομα το Google + θα μοιάζει με το Facebook. Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα λειτουργήσουν για τους χρήστες του Internet Explorer και του Opera.
Βήμα 1: Εκκινήστε τον browser σας και κατεβάστε ένα πρόσθετο, το οποίο είναι γνωστό ως Stylish. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση για τον Chrome από το Extension Marketplace της Google και την έκδοση για τον Firefox από το Add-On site της Mozilla. Έχετε υπόψη σας πως η έκδοση για τον Firefox θα απαιτήσει επανεκκίνηση.
Βήμα 2: Μεταβείτε σε αυτή τη σελίδα για να κατεβάσετε αυτό το θέμα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Install with Stylish", ώστε να το εγκαταστήσετε.

Βήμα 3: Μεταβείτε στη σελίδα του Google+ για να δείτε τις αλλαγές. Αν και το Google+ θα κρατήσει το στυλ του, το μαύρο θέμα θα φύγει και θα αντικατασταθεί από το κλασικό απαλό μπλε χρώμα του Facebook.

Είναι δεδομένο πως η λειτουργικότητα του site δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου από το tweak αυτό και είναι πιθανό πως για τους περισσότερους χρήστες, το προεπιλεγμένο θέμα του Google+ θα φαίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον από οποιοδήποτε custom θέμα του Facebook. Εξάλλου, είναι σχεδόν σίγουρο πως το look του Google+ θα εμφανιστεί σταδιακά και στις υπόλοιπες εφαρμογές της Google, ξεκινώντας με το Gmail.
Θυμίζουμε πως το Google+ αποτελεί το νέο εγχείρημα της Google μετά την αποτυχία των Ping και του Google Wave που προηγήθηκαν. Η υπηρεσία έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να βρίσκεται αδιάλειπτα στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.
Μάλιστα, μόλις χθες, υπήρξε τόσο μεγάλη ζήτηση και ενδιαφέρον για την υπηρεσία, ώστε η Google έπρεπε να απενεργοποιήσει προσωρινά τις νέες προσκλήσεις. Λογικά, η Google θα έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει το αρχικό αυτό ενδιαφέρον σε μερίδιο αγοράς στους επόμενους μήνες, οπότε και η υπηρεσία θα γίνει επίσημα διαθέσιμη στο κοινό.
Στο μεταξύ, γιατί να μην την κάνετε να μοιάζει με το Facebook
;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου