Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Public όλα τα Google profiles


Η Google δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να έχουν private profiles από την 31η Ιουλίου και μετά, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.


Μέχρι πρότινος η εταιρεία επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν και να συντηρούν προφίλ στην υπηρεσία της χωρίς να πρέπει να δημοσιοποιούν την ύπαρξή τους.
Η Google προχωρά στην ενέργεια αυτή πρωτίστως για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του νέου της social network Google+. Αυτή η αλλαγή σημαίνει πως θα πρέπει τουλάχιστον να εμφανίζεται δημόσια το πλήρες όνομά σας και το φύλο σας για να συνδεθείτε στο Google+.
Η αλλαγή αυτή έχει νόημα στα πλαίσια του ότι το Google+ είναι ένα δίκτυο εκ προοιμίου public, όπως και το Twitter. Οτιδήποτε μοιράζεστε μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζεται στη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που επιλέγετε, αν και εξ ορισμού, οι πάντες βλέπουν τα πάντα.
Υπάρχουν φυσικά ακόμα κάποια controls που είναι διαθέσιμα στους χρήστες, ανεξάρτητα από το public status στο προφίλ τους. Οι χρήστες τουGoogle ακόμα μπορούν να επιλέξουν να μην περιλαμβάνεται το προφίλ τους στα αποτελέσματα αναζήτησης της σελίδας, επισκεπτόμενοι τις ρυθμίσεις απορρήτου του προφίλ τους και αλλάζοντας την επιλογή "Search Visibility".
Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις Google+ για να κάνετε τις πληροφορίες και τα post σας, ακόμα και τα public, ορατά αποκλειστικά σε συγκεκριμένα άτομα. Με τον τρόπο αυτόν ελάχιστες πληροφορίες θα είναι ορατές στο κοινό, αλλά και πάλι ο λογαριασμός σας δεν θα είναι παντελώς αόρατος.
Από την άλλη πλευρά, ένας πιο κυνικός θα προσέθετε πως στην περίπτωση που το προφίλ σας παρέμενε παντελώς private, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για τη Google να σας "εξυπηρετήσει" με στοχευμένες διαφημίσεις από το διαφημιστικό της δίκτυο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου