Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα πρώτα benchamark: Ivy Bridge Dual-Core εναντίων Sandy Bridge!

Τα πρώτα benchamark: Ivy Bridge Dual-Core εναντίων Sandy Bridge!
Η Ταϊβανέζικη ιστοσελίδα Coolaler έχει ένα εργοστασιακό δείγμα dual-core Ivy Bridge σε socket LGA1155.
O επεξεργαστής έμεινε στα χέρια των δοκιμαστών αρκετά ωστε να υποβληθεί σε μερικα benchmarks και να βγουν τα πρώτα συμπεράσματα.
Το δείγμα αποτελείται από δύο πυρήνες, τέσσερα threads με ενεργοποιημένοHyperThreading, ταχύτητα ρολογιού 1,80 GHz, 256 KB L2 cache ανά πυρήνα, και 4 MB κοινόχρηστης L3 cache.
Λειτουργεί σε Intel P67 chipset μητρική με μνήμη 8 GB dual-channel DDR3-1600 MHz.
Στα 1,80 GHz, μπορεί να μην ανταποκρίνεται τόσο ώστε να δώσει την απόδοση σε απόλυτους αριθμούς δεδομένου ότι είναι μάλλον απίθανο η Intel να κυκλοφορήσει ένα τσιπ με αυτήν την ταχύτητα ρολογιού εκτός και εάν έχει εξωπραγματική απόδοση.
Αλλά είναι αρκετά καλό ώστε να συγκριθούν clock-to-clock οι επιδόσεις μεταξύ Ivy Bridge και Sandy Bridge.
Απέναντί του έχουμε έναν Core i5-2400 χρονισμένο στα 1.80 GHz με 18x BClk multiplier, και δοκιμάστηκαν σε ένα single-threaded benchmark, και ένα multithreaded.
To cache και memory benchmark το οποίο μετρά τα bandwidth και latency of caches καθώς και τη μνήμη δεν μπόρεσε να μετρήσει το bandwidth, αλλά μέτρησε κάποια latencies. Το L1 cache στα 2.2 ns και το L2 στα 2.9 ns. Επειτα ο Ivy Bridge και ο Core i5-2400 (στα 1.80 GHz) συγκρίθηκαν στο CPUMark 99, όπου ο Ivy Bridge είχε 278 πόντους, και ο Core i5-2400 πολύ κοντά ακολούθησε στους 276 πόντους (η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα ξεπερασμένο benchmark). Συνεχίζοντας σε multithreaded performance, οι δυο Cpu τοποθετήθηκαν στο Cinebench 11.5 64-bit. Ο Ivy Bridge έδωσε 1.81 πόντους ενώ ο i5-2400 έδωσε 2.61 πόντους (να θυμάστε ότι ο Ivy έχει 2 πυρήνες λιγότερους και αυτό είναι σημαντικό).
Το σκορ της τάξης του 1,8 x στο Cinebench 11,5 είναι περίπου ισοδύναμο με εκείνο ενός Core 2 Duo E8500 στα 3.16GHz, ελάχιστα εντυπωσιακό για μια CPU που θα είναι σε 8-9 μήνες έξω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα B0-stepping CPU και ότι θα έχουμε δυνητικά ένα με δυο stepping ακόμη πριν η Intel κρίνει ότι ο Ivy Bridge είναι έτοιμος για παραγωγή. Κοιτάζουμε επίσης μια πολύ χαμηλή ταχύτητα ρολογιού και το πιο πιθανό είναι να είναι μέρος i3 πυρήνα.
Θα πρέπει να περιμένουμε υπομονετικά να δούμε τι θα παραδώσει η Intel το επόμενο έτος, δεδομένου ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα από ένα CPU που δεν είναι ακόμα σχεδόν καθόλου έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου