Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Το Google+ έτοιμο για το App Store

Σύμφωνα με έναν Google developer έχει ήδη κατατεθεί ένας Googleclient για τα iPhone, iPod touch και iPad στο iOS App Store και εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, η εφαρμογή θα εγκριθεί πάραυτα.

Σύμφωνα με την developer Erica Joy, η iOS app κατατέθηκε χθες, το οποίο συνεπάγεται πως η έγκρισή της θα γίνει άμεσα. Παρόλο που το post τηςErica Joy αναφέρεται σε μια iPhone app, η Erica διευκρίνισε αργότερα πως με το "iPhone" εννοούσε "iOS", το οποίο σημαίνει πως η Google θα προσφέρει μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για τη μεγάλη οθόνη του iPad.
Εντωμεταξύ, η Googleapp για Android, η οποία έγινε διαθέσιμη άμεσα από τότε που το Google+ ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει ήδη 500.000-1.000.000 downloads, με θετικές κριτικές γενικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Android Market.
Ο client του GoogleAndroid επεκτείνει τις υπηρεσίες του και σταsmartphone επιτρέποντας στους χρήστες να μοιραστούν άμεσα πληροφορίες από τα κινητά τους. Παράλληλα, ο χρήστης θα βρει και άλλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα, όπως group text conversations, παρόμοια με τοiMessage της Apple, το οποίο εμφανίστηκε πρώτα στο iOS 5.
Το Google+ ανακοινώθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και βρίσκεται ακόμα σε φάση τεσταρίσματος, λειτουργώντας αποκλειστικά με προσκλήσεις. Το νέο αυτό πρότζεκτ έχει πλασαριστεί ως social network, το οποίο θα βγάλει τα καλύτερα στοιχεία της ανθρώπινης επικοινωνίας, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά social networks, σύμφωνα με την Google.
Χαρακτηριστικά όπως το +Circles επιτρέπουν στους φίλους να κατηγοριοποιηθούν σε διαφορετικά γκρουπ, στα οποία ακόλουθα θα ανατεθεί διαφορετικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων text posts, φωτογραφιών, ακόμα και βίντεο.
Αν και η υπηρεσία δεν είναι ακόμα διαθέσιμη σε όλους, οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι θετικές. Μάλιστα, η πίεση για περισσότερα invitations έχει οδηγήσει τη Google στο να απενεργοποιήσει προσωρινά τα invitations, χάρη στον υπερβολικό φόρτο.
Κατά πόσον η υπηρεσία θα αποδειχθεί επιτυχημένη, μένει φυσικά να αποδειχθεί, και για αυτό απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου