Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΑ χάρισε παιχνίδια στο Origin κατά λάθος


Η ΕΑ χάρισε παιχνίδια στο Origin κατά λάθος
Ένα τραγικό προγραμματιστικό λάθος έγινε στο online κατάστημα της EA,Origin, με το οποίο οι χρήστες, σε Βόρεια Αμερική και Καναδά, είχαν την δυνατότητα να κατεβάζουν τζάμπα τα παιχνίδια του μεγάλου publisher.
Σε έρευνα που διεξήγαγε η EA, στην οποία συμμετείχαν μόνο άτομα από την Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, ζητούσε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο και σαν αντάλλαγμα θα λάμβαναν ένακουπόνι για να κατεβάσουν ένα παιχνίδι της επιλογής τους (με τιμή μέχρι και τα 20 δολάρια).
Όμως, στην συνέχεια, κάποιος αντιλήφθηκε ότι αυτό το κουπόνι από λάθος της εταιρείας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο μια, αλλά πολύ περισσότερες φορές, δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα να κατεβάζει πάνω από ένα παιχνίδια εντελώς δωρεάν! Περισσότερο υπομονετικοί χρήστες του Origin μάζευαν πολλά τέτοια κουπόνια στα virtual cash τους και με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να αγοράσουν παιχνίδια αξίας μεγαλύτερης των 20 δολαρίων.
Το νέο φυσικά και εξαπλώθηκε ταχύτατα και μέχρι η EA να το αντιληφθεί και να λάβει τα μέτρα της ήταν ήδη πολύ αργά. Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς παιχνίδια μοιράστηκαν με αυτόν τον τρόπο, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα σημαντικό οικονομικό πλήγμα για την Αμερικανική εταιρεία.
Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση των υπεύθυνων αυτού του μεγάλου λάθους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου