Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αφαιρείται προσωρινά από το MW2 η "Favela"


Αφαιρείται προσωρινά από το MW2 η Favela
Το γνωστό σε όλους μας Call of Duty: Modern Warfare 2 τραβάει ξανά τα βλέμματα πάνω του, αρνητικά όμως αυτή την φορά, για θρησκευτικούς λόγους!
Ο πολύ γνωστός σε όλους μας τίτλος της Activision θα αναγκαστεί να αφαιρέσει προσωρινώς τον πολύ δημοφιλή χάρτη Favela αφού σύμφωνα με διαμαρτυρίες μέσα σε αυτόν υπάρχει μια κορνίζα που έγραφε: «Ο Αλλάχ είναι όμορφος και αγαπάει την ομορφιά», κάτι το οποίο εξόργισε κάποια τμήματα της μουσουλμανικής κοινότητας, αφού η εν λόγω κορνίζα βρίσκεται μέσα σε ένα μπάνιο και σύμφωνα με την ισλαμική θρησκεία απαγορεύεται να αναφέρεται το όνομα του Αλλάχ ή του Μωάμεθ μέσα σε ένα μπάνιο.
Η εταιρεία δεν είχε, φυσικά, ουδεμία πρόθεση να θίξει ή να προσβάλλει κάποιον. Για αυτό και κατέβασε αμέσως από τους servers τον επίμαχο χάρτη, για να τον διορθώσει και ύστερα να τον ξαναπροσθέσει αφού κάνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις.
Συνοπτικά οι δηλώσεις της Activision έχουν ως εξής: «Ζητούμε θερμά συγνώμη σε όποιον βρήκε κάτι προσβλητικό σε αυτήν την εικόνα. Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να θίξουμε κάποιον. Δουλεύουμε όσο πιο σκληρά γίνεται στο να διορθώσουμε την εικόνα και ότι παρόμοιο υπάρχει αυτής στα game libraries μας. Η Activision και οι developers της σέβονται την διαφορετικότητα των πολιτισμών και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και είναι ευαίσθητη στις ανησυχίες που εκφράζονται από τους παίκτες της. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όσους μας ενημέρωσαν για το ατυχές γεγονός».
Δείτε και το σχετικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου