Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινό μέτωπο Sony, Toshiba και Hitachi στις οθόνες LCD



Κοινό μέτωπο Sony, Toshiba και Hitachi στις οθόνες LCD
Η τελευταία ημέρα του καλοκαιριού επιφύλασσε άλλη μια μεγάλη επιχειρηματική είδηση, σφραγίζοντας έτσι με τον πλέον ηχηρό τρόπο τον πιο "θορυβώδη" Αύγουστο στην ιστορία της τεχνολογίας. Η Sony, η Toshibaκαι η Hitachi ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στο χώρο των LCD panels.

Οι τρεις εταιρείες προχωρούν στη συγχώνευση των τμημάτων που κατασκευάζουν οθόνες LCD για smartphones και tablets. Με τον τρόπο αυτό, οι τρεις γιαπωνέζικες εταιρείες διαμορφώνουν ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στην συμπατριώτισσά τους Sharp, αλλά και στον κορεάτικο ανταγωνισμό της Samsung και της LG. Με τα δεδομένα του 2010, οι τρεις εταιρείες κατέχουν το 21,5% της παγκόσμιας αγοράς στα μικρά panels, με τη Sharp να ακολουθεί στο 14,8% και τη Samsung στην τρίτη θέση με 11,9%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις εταιρείες έχουν τη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης, η οποία χρηματοδοτεί σε μεγάλο βαθμό το εγχείρημα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις μπορούν να θεωρηθούν αθέμιτος ανταγωνισμός στο περιβάλλον των ελεύθερων αγορών.

Η Sony, η Toshiba και η Hitachi θέλουν να ολοκληρώσουν τη συγχώνευση την άνοιξη του2012 και η νέα εταιρεία, με την επωνυμία Japan Display, αναμένεται να τεθεί σε πλήρη οικονομική δραστηριότητα το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου